Πρόσκληση στο δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις αναπτυξιακές διαταραχές

Καταγραφή

16 Οκτωβρίου 2024 – 18:00 

Ποια πρώιμα συμπτώματα θα πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς;  Ποια είναι τα οφέλη της έγκαιρης παρέμβασης; Πότε γίνεται η διάγνωση και σε ποιους ειδικούς/φορείς θα πρέπει να απευθύνονται οι γονείς;

Αυτά είναι ορισμένα συχνά ερωτήματα που έχουν οι γονείς και αφορούν στην ανάπτυξη των παιδιών, και στα προειδοποιητικά σημάδια που θα μπορούσαν να παρατηρούν προκειμένου να απευθύνονται έγκαιρα στους ειδικούς.

Στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/10/2024 στις 18.00 για τις Αναπτυξιακές Διαταραχές, θα μιλήσουμε αναλυτικά για τον σημαντικό ρόλο των γονέων στην έγκαιρη αναγνώριση διαφόρων δυσκολιών κατά την ανάπτυξη των παιδιών τους και για τους φορείς στους οποίους μπορούν να απευθύνονται για υποστήριξη και βοήθεια.

Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι 60 λεπτά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάνε εγγραφή

Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ

Συλλογικός Προγραμματισμός-Σχέδιο Δράσης Σχολικής Μονάδας 2024-2025



Λήψη αρχείου

1η Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό 2024-2025

Σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2025, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών στις 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήσαμε την 1η άσκηση προφύλαξης από το σεισμό. Αρχικά οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου ενημερώθηκαν από τους/τις εκπαιδευτικούς τους για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του και τις οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό.

Δείτε τα μέτρα προστασίας στο σχολείο

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού ώστε να προετοιμαστούμε, να γνωρίζουμε και να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε ψύχραιμα όταν χρειαστεί. Με την έναρξη της άσκησης και στο άκουσμα της αναγγελίας του σεισμού, οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους για να προφυλαχθούν. Όταν ανακοινώθηκε ότι τελείωσε ο σεισμός, σηκώθηκαν και με ψυχραιμία σχημάτισαν γραμμές. Οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του σχολείου.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι.

«Προστασία και ασφάλεια μαθητών-ενδοοικογενειακή βία»

Δράση ενημέρωσης των μαθητών/τριών των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων πάνω σε θέματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας., πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024. Η ανθυπαστυνόμος κα Δημοπούλου Δήμητρα, στέλεχος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, μέσα από πληροφοριακό υλικό μας μίλησε για τις μορφές ενδοοικογενειακής βίας, τα αίτια που την προκαλούν, καθώς και για τις δυνατότητες βοήθειας και στήριξης των παθόντων τόσο από την υπηρεσία της όσο και από άλλες οργανωμένες δομές.

 

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία.

Χρόνια Πολλά “δάσκαλε”!εικόνα Viber 2021 10 05 18 57 40

«Τρέχω για το ΣΥΝ»

Τρέχω για το ΣΥΝ: ΣΥΝύπαρξη
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φερών-Αερινού, ΣΥΝεργατικά με το 4ο Νηπιαγωγείο Φερών-Αερινού, συμμετείχε στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία με κεντρικό σύνθημα «Τρέχω για το ΣΥΝ», στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος BEACTIVE HELLAS και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η οποία διεξάγεται από 23-30 Σεπτεμβρίου 2024.

Η σκυταλοδρομία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στον αύλειο χώρο του Πολύκεντρου Αερινού, με σύνθημα «Τρέχω για το ΣΥΝ: ΣΥΝύπαρξη».

https://beactive.hoa.org.gr/

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 11ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», οργανώσαμε και υλοποιήσαμε εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου, εντός και εκτός του σχολικού χώρου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ενημέρωση-θεωρητική προσέγγιση του θέματος: Προβολή παρουσιάσεων και βίντεο με θέματα: α)τα οφέλη που αποκομίζονται από την καλή φυσική κατάσταση για υγιή ανάπτυξη, β)την ευχαρίστηση και διασκέδαση που προσφέρεται από τις αθλητικές δραστηριότητες, με απώτερο σκοπό τη διά βίου ενασχόληση των μαθητών με τον αθλητισμό και στην ενήλικη ζωή τους, γ) την γνωριμία με τους Ολυμπιονίκες και τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα και συζήτηση με τους μαθητές.

 

Επίσκεψη στην πλατεία του χωριού: εξερεύνηση πράσινων χώρων κοντά στο σχολικό χώρο για αξιοποίησή τους για σωματική άσκηση και παιχνίδι.

«Πράσινες αθλητικές δραστηριότητες» στο γήπεδο του μπάσκετ:

Δρόμος υγείας: βάδην 500 μέτρα

Ασκήσεις δρομικές και διατάσεις

Παιχνίδι «φούρνος»

Παιχνίδι με μπάλες μπάσκετ

Γνωριμία με τα βήματα και τις κινήσεις του μπάσκετ

Δημιουργία αφίσας με θέμα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και έκθεση των αφισών σε κοινό χώρο του σχολείου.IMG 20241003 075509

Στόχος όλων των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που συνδέουν τη σωματική άσκηση με την καλή φυσική κατάσταση, ως καθοριστικό άξονα στον τρόπο διαμόρφωσης μιας υγιούς και ταυτόχρονα ευχάριστης συνήθειας που θα τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους.IMG 20240927 115348