Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 – 2025

4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει τη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8:30π.μ. για τον αγιασμό.  Παρακαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για την έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο για να ξεκινήσει ο αγιασμός στην ώρα που έχει καθοριστεί. Σε περίπτωση βροχής ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Για την καλύτερη οργάνωση της πρώτης μας συνάντησης στο σχολείο και στα θρανία, παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή όσα ακολουθούν:

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Η προσέλευση όλων των μαθητών/τριών του σχολείου μας γίνεται από τις εισόδους/εξόδους επί της οδού Αργυροπούλου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συγκεντρωθούν  έγκαιρα μπροστά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί. Ο αγιασμός θα τελεστεί μπροστά στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού με παρουσία όλων των μαθητών και μαθητριών του συγκροτήματος και των συστεγαζόμενων τμημάτων του Νηπιαγωγείου, το οποίο θα συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο (ανάμεσα από τα δύο δημοτικά).  Μετά το πέρας του αγιασμού, οι γονείς/κηδεμόνες και τα παιδιά του σχολείου μας θα αποχωρήσουν από τις εισόδους/εξόδους επί της Οδού Αργυροπούλου.

Σας επισημαίνουμε την εξής αλλαγή: Με την έναρξη των μαθημάτων, η αποχώρηση των μαθητών/τριών του σχολείου μας θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από τη συρόμενη πόρτα, ενώ η αποχώρηση των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από τη σταθερή πόρτα επί της οδού Αργυροπούλου. Για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω του ενδεχόμενου συνωστισμού κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών των δυο σχολείων, παρακαλούμε η στάση/στάθμευση των αυτοκινήτων να πραγματοποιείται πέραν της οδού Αργυροπούλου σε μήκος μεγαλύτερο των σχολικών θυρών (π.χ., επί της οδού Ιάσονος, στο πλησιέστερο δημοτικό parking, κτλ). Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος και έξοδος γονέων/κηδεμόνων και μαθητών/τριών από την πόρτα του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου για λόγους ασφαλείας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το πρόγραμμα του σχολείου μας ξεκινά κανονικά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 σε όλα τα τμήματά του (πρωινή ζώνη, πλήρες ωράριο σχολείου και ολοήμερο). Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν με την τσάντα τους, μια κασετίνα, ένα τετράδιο, νερό και σνακ για τα διαλείμματα ή χρήματα για το κυλικείο και φυσικά το φαγητό τους για όσους/ες θα παρακολουθήσουν το Ολοήμερο πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς/κηδεμόνες ότι φέτος η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο Τμήμα θα λειτουργήσουν χωριστά για τα δύο συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία (δεν θα είναι κοινό το ολοήμερο, όπως τα προηγούμενα χρόνια). Παρακαλούμε για την παρακολούθηση του Ολοήμερου σχολείου την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του προκειμένου να σχηματίσουμε ακριβή εικόνα για τον αριθμό των μαθητών και την επικαιροποίηση της εγγραφής του παιδιού/των παιδιών σας με νέα αίτηση που θα σας δοθεί από το σχολείο.

Για να διευκολύνουμε τους μαθητές/τριες και γονείς/κηδεμόνες, παραθέτουμε το πλάνο του διδακτηρίου και του συγκροτήματος:

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

 

Το κυλικείο του σχολείου μας θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες 8:00-13:15. Για την ενημέρωσή σας σχετικά με τα παρεχόμενα είδη, τον τιμοκατάλογο και την εξυπηρέτηση των παιδιών σας (παραγγελίες, διευθέτηση πληρωμών), μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη του κυλικείου, κα Σοφία Βουλγαροπούλου. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συναντηθείτε με την υπεύθυνη του κυλικείου για οποιοδήποτε λόγο, παρακαλούμε όπως προσέρχεστε καθημερινά στο σχόλασμα, 13:15 – 13:30, για την εύρυθμη λειτουργία τόσο του κυλικείου όσο και του σχολείου.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές/μαθήτριες θα παραλάβουν τα βιβλία τους και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα ενημερώσουν για όσα θα χρειαστεί να προμηθευτείτε. Οι μαθητές/μαθήτριές μας που θα γευματίζουν στο Ολοήμερο, παρακαλούνται να προμηθευτούν ένα πλαστικό δοχείο φαγητού, κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων, γιατί το φαγητό ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων από τους/τις εκπαιδευτικούς του Ολοήμερου έτσι ώστε να είναι ζεστό προς κατανάλωση την ώρα του φαγητού.

Από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 θα λειτουργήσει το Τμήμα της Πρωινής Ζώνης (7:00 – 7:15 γίνεται η προσέλευση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις εισόδους της οδού Αργυροπούλου και 7:15 – 8:00 λειτουργεί το τμήμα της πρωινής υποδοχής). Από τις 7:15 μέχρι τις 8:00 η πόρτα του σχολείου παραμένει κλειδωμένη και ξανανοίγει στις 8:00 από τον/την εφημερεύοντα/ουσα εκπαιδευτικό για την υποδοχή των μαθητών και μαθητριών του πρωινού προγράμματος. Για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παρακαλείστε να τηρείτε τα ωράρια προσέλευσης (7:00 – 7:15 για την Πρωινή Ζώνη και 8:00 – 8:15 για το πρωινό πρόγραμμα).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου ή για να κλείσετε κάποιο ραντεβού με τη Διεύθυνση του σχολείου μπορείτε να επικοινωνείτε με τα 24220-21222 ή να στέλνετε μήνυμα στο 4dimalmyr@sch.gr αναγράφοντας όλα τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το αίτημά σας και να σας απαντήσουμε (ονοματεπώνυμο και τάξη μαθητή).

Όσοι γονείς/κηδεμόνες θα χρειαστούν βεβαίωση παρουσίας στο σχολείο για την εργασία τους, θα την παραλάβουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 κατόπιν αιτήσεώς τους στη Διεύθυνση του σχολείου. Προτρέπουμε ωστόσο όσους θα τη χρειαστούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο σχολείο στη διεύθυνση 4dimalmyr@sch.gr και να ενημερώσουν εκ των προτέρων προκειμένου να ετοιμαστούν τα απαραίτητα έντυπα.

Αν κάποιοι γονείς των Α’ και Δ’ τάξεων χρειάζεστε το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή μπορείτε να το βρείτε εδώ, ή και να το προμηθευτείτε από τη Διεύθυνση του σχολείου. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τη γρήγορη συμπλήρωση και προσκόμισή του στο σχολείο καθώς είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή του παιδιού σας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να φροντίσετε για την εγγραφή του παιδιού σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) – αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί σε μήνυμα ή τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινήσεις ή βοήθεια, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Διεύθυνση του σχολείου.

Τέλος, παρακαλούμε για τη διαρκή κι ανελλιπή ενημέρωσή σας από το ιστολόγιο του σχολείου μας και σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα αναρτηθεί και ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του σχολείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες μια  ευχάριστη, δημιουργική και ανέφελη σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια του Σχολείου,

Παρασκευή Χαμηλού