Μαρ 03 2014

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

“Το Δώρο της βροχής”, Παιδαγωγικό υλικό

Κάτω από: Videos,Εκπαίδευση

“Εγώ συλλογίζομαι πώς και γιατί άραγε μια βροχή μπορεί να σου θυμίζει τόσα πράγματα” Μανόλης Αναγνωστάκης

 

«Το δικό µας σπίτι έγινε γύρω στο ‘58, αλλά επειδή το πρόβληµα ύδρευσης ήταν και είναι έντονο, αποφάσισε πολύ νωρίς ο πατέρας µου ότι έπρεπε να κατασκευάσει και την απαραίτητη στέρνα, γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι θα βρίσκαµε πάντα να αγοράσουµε νερό.

Θυµάµαι ότι εκείνη τη χρονιά είχαµε αγοράσει δυο πιθαµές νερό από µια στέρνα που ήταν σε απόσταση µισής ώρας µε το γαϊδούρι από το σπίτι µας.

Η στέρνα ήταν κάποιου συγχωριανού, και το µέτρηµα της ποσότητας του νερού που είχαµε δικαίωµα να καταναλώσουµε γινότανε µε το σχοινί του κουβά…..”«Ιστορίες της στέρνας»,Γιώργος Πυλαρινός, 2006

 

 .

Παιδαγωγικό υλικό για την αειφόρο ανάπτυξη

 

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το: “Το Δώρο της βροχής.

Δείτε το στο slideshare.net

 

Το περιεχόμενο του υλικού αναπτύχθηκε διαθεματικά εμπλέκοντας τα συναφή επιστημονικά πεδία, όπως: Οικολογία, Γεωγραφία, Μετεωρολογία, Ιστορία, Γλώσσα και Λογοτεχνία, Λαογραφία, Οικιακή Οικονομία. Περιλαμβάνει 10 θεματικές ενότητες που απευθύνονται στους μαθητές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ίδιους με την κατάλληλη υποστήριξη και διαμεσολάβηση του εκπαιδευτικού.

Στηρίζεται σε μαθητοκεντρικές και βιωματικές προσεγγίσεις εμπλέκοντας τους μαθητές σε δραστηριότητες κατά τις οποίες ανακαλύπτουν, διερωτώνται, προβληματίζονται, ενημερώνονται μαζί και μέσα από την αλληλεπίδρασή τους στην εργασία σε ομάδες.

 

Ένα κοριτσάκι 15 μηνών, βιώνει το φαινόμενο της βροχής για πρώτη φορά στη ζωή της και η αντίδρασή της είναι ανεκτίμητη! Δείτε το!

 

Το τραγούδι της βροχής

… Η  ιστορία ενός αγοριού που συναντά μια αλεπού σε μια βροχερή πόλη. Στη συνέχεια τη βοηθάει και ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο…

Πηγή video: Περιβάλλον και τέχνη

Funnel Wall

Στη Γερμανία βρίσκεται το μοναδικό κτίριο στον κόσμο, που λατρεύει τη μουσική! Η Neustadt Kunsthofpassage είναι μια  συνοικία στη Δρέσδη της Γερμανίας, γνωστή και ως η «συνοικία των φοιτητών».

Οι κάτοικοι ενός κτιρίου της περιοχής είναι, φαίνεται, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αφού αποφάσισαν να «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα!

Όταν βρέχει, ανάλογα με την ένταση της βροχής, η μουσική αλλάζει! Το ρεπερτόριο είναι πλούσιο από slow μέχρι rock!
Το Funnel Wall –έτσι έχει  ονομαστεί ο πρωτότυπος αυτός μουσικός τοίχος- έχει πλήθος θαυμαστών! Παρακαλούν να βρέχει για να απολαμβάνουν τη μουσική!

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Το Δώρο της βροχής”, Παιδαγωγικό υλικό




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.