Απρ 07 2014

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξεχωριστές κινητές βιβλιοθήκες περιοδεύουν!

Κάτω από: Videos,Εκπαίδευση

 Ο Παράδεισος θα είναι ένα είδος βιβλιοθήκης άρα όσοι κατευθυνθούν προς τα εκεί θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι, αναφέρει ο Χορχέ Λούις Μπόρχες.
Οι κινητές βιβλιοθήκες είναι συνήθως βιβλιοαυτοκίνητα , που επισκέπτονται συνοικίες ή περιοχές που βρίσκονται μακριά από μόνιμες δανειστικές βιβλιοθήκες, έτσι ώστε οι κάτοικοι των περιοχών να μπορούν να διαβάσουν!!!
 Βιβλιοαυτοκίνητα!
Ελλάδα

Το «Βιβλιοαυτοκίνητο» δανείζει βιβλία κάθε είδους, τα οποία επιστρέφονται και πάλι σε αυτό.

Ιταλία

Το μεταχειρισμένο τρίτροχο του δασκάλου από την Ιταλία, με το εσωτερικό του γεμάτο από εκατοντάδες βιβλία, κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα χωριά.

Το «Bibliomotocarro», μεταφέρει περίπου 700 βιβλία και με κατάλληλη σήμανση κάνει οκτώ στάσεις σε συγκεκριμένες ώρες, όπου τα παιδιά μεταξύ οκτώ και δώδεκα ετών, περιμένουν να δανειστούν βιβλία.

 Ξεχωριστές κινητές βιβλιοθήκες προσφέρουν κοινωνικό έργο σε διάφορα μέρη του κόσμου.
The donkey library !
Αιθιοπία


Η Κινητή Βιβλιοθήκη  της Αιθιοπίας είναι το πνευματικό τέκνο του Ato Yohannes Gebregeorgis και σχεδιάστηκε για να καλύψει  την ανάγκη παροχής βιβλίων στα παιδιά των αγροτικών  περιοχών της Αιθιοπίας.

Ο Yohannes ανακάλυψε ότι  τα γαϊδουράκια ήταν άφθονα σε αυτές τις αγροτικές περιοχές και ότι τα βιβλία δεν ήταν!

 

Κολομβία

 Εδώ και πολλά χρόνια ο Luis Soriano, δάσκαλος μιας μικρής πόλης στην Κολομβία, έχει δημιουργήσει μία κινητή βιβλιοθήκη πάνω σε γαϊδουράκια και γυρίζει τα χωριά της περιοχής με σκοπό να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία στα παιδιά!

The Camel Bookmobile!

Κένυα

Η ομάδα αυτή διαθέτει 12 καμήλες που ταξιδεύουν στην Κένυα και στα σύνορα της Σομαλίας χαρίζοντας βιβλία παιδικής και ενήλικης λογοτεχνίας.

             

Κινητή Βιβλιοθήκη προάγει την τέχνη     

Μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να γνωρίσει την τέχνη σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν  να έχουν πρόσβαση στις  βιβλιοθήκες των πόλεων.

Έτσι δημιούργησαν την πρώτη κινητή βιβλιοθήκη που έκανε περιοδεία σε  περισσότερες από είκοσι πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, προάγοντας την Τέχνη.

Κάνοντας στάσεις σε διάφορες πόλεις δίνει τη ευκαιρία στον κόσμο να διαβάσει αρχαιολογία, ιστορία, ζωγραφική, γλυπτική, ακόμα να θαυμάσει πίνακες, γλυπτά αλλά και σπουδαία μνημεία μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που βρίσκονται στα ράφια της.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξεχωριστές κινητές βιβλιοθήκες περιοδεύουν!




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.