Διάκριση του Ευρωπαϊκού συνεργατικού προγράμματος e-Twinning “HAPPY JOURNALISTS”

 Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας 1                ΝQL Happy Journalists 1

Οι αγαπημένοι μας “Χαρούμενοι Δημοσιογράφοι”, το ευρωπαϊκό συνεργατικό πρόγραμμα που ιδρύθηκε από το νηπιαγωγείο μας και υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023 συνεργατικά με 33 σχολεία της Ευρώπης, κατάφερε να αποσπάσει δύο τιμητικές διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο μας πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις σε εκπαιδευτικό σχεδιασμό και υλοποίηση βραβεύτηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (ΕΟΥ) με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας  και από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (CSS) του eTwinning με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας αξιολογεί το έργο όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν σε ένα έργο eTwinning. Τα έργα στα οποία απονέμεται η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι εκείνα με την υψηλότερη κατάταξη μεταξύ εκείνων που έλαβαν την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Τα έργα αυτά παρουσιάζουν παραδείγματα επιτυχημένης ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του τμήματος Ν1 του 3ου Νηπιαγωγείου Βάρης (σχολ.έτος 2022-2023) για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στις οικογένειες των μαθητών μας που υποστήριξαν την προσπάθειά μας και υπήρξαν συνοδοιπόροι μας σε αυτό το όμορφο ταξίδι.

Και εις ανώτερα!!!

Λογκο εεπ

HAPPY JOURNALISTS-Παρουσίαση προγράμματος

1o τεύχος KIDS’ VOICE

2ο τεύχος KIDS’ VOICE

3ο τεύχος KIDS’ VOICE

4ο τεύχος KIDS’ VOICE

5ο τεύχος KIDS’ VOICE

Σχέδιο δράσης “Ένα βήμα μπροστά…”- επίσκεψη παλιών μαθητών στο νηπιαγωγείο

Ανώνυμο σχέδιο 22    Ανώνυμο σχέδιο 23

Η Όλγα και ο Βαγγέλης….

Οι αγαπημένοι μας παλιοί συμμαθητές, που είναι πια μαθητές Δημοτικού, μπηκαν σήμερα ξανά στην τάξη του νηπιαγωγείου μας.

Ο Βαγγέλης για να μας καθοδηγήσει να φτιάξουμε μελομακάρονα και η Όλγα για να μας διαβάσει ένα παραμύθι.

Πόσο μεγάλωσαν! Πόσο καλά τα ξέρουν όλα! 

Άραγε θα τα μάθουμε κι εμείς το ίδιο καλά; Τους ρωτήσαμε…Ζητήσαμε να μας πουν πώς περνάνε στο Δημοτικό. Να μας μιλήσουν για τα μαθήματα, για τις δασκάλες του Δημοτικού, για τα διαλλείμματα… Μας είπαν τα πάντα. Μας υποσχέθηκαν, κιόλας, ότι όταν πάμε σε λίγο καιρό κι εμείς εκεί, θα παίζουμε μαζί και θα μας βοηθάνε σε ό,τι χρειαστούμε.

Ευχαριστούμε φίλοι μας!

Μας δίνετε τόσο θάρρος!!!

Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Είμαστε ενθουσιασμένοι και θα μοιραστούμε μαζί σας την τελευταία μας περιπέτεια – ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Πλανητάριο στο Παλαιό Φάληρο!

Οι μικροί μας μαθητές και οι μικρές μας μαθήτριες επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου και στον τεράστιο ημισφαιρικό του θόλο πραγματοποίησαν ένα μαγευτικό ταξίδι. Παρακολουθώντας την ταινία “Οι εποχές” ανακάλυψαν τα μυστικά και την σημασία της εναλλαγής των τεσσάρων εποχών και πως αυτό συνδυάζεται με την κίνηση της Γης στο διάστημα.

Οι μικροί μας εξερευνητές έμαθαν για την ανθοφορία της άνοιξης, τον καλοκαιρινό ήλιο, τα ρομαντικά χρώματα του φθινοπώρου και για τα θαύματα του χειμώνα. Ήταν μια μαγευτική εμπειρία που όχι μόνο διασκέδασε αλλά και δίδαξε τα παιδιά μας για την ομορφιά και τη σημασία των εποχών με έναν τρόπο που μόνο το Πλανητάριο θα μπορούσε!

Ένα ειλικρινές ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ευγενίδου για την απίστευτη εμπειρία που μας προσέφερε και πυροδότησε τις γνώσεις και την φαντασία των μικρών μας μαθητών και μαθητριών.

Με την επιστροφή μας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τα ταξίδια μας στον κόσμο της γνώσης!

IMG 20240123 122741 IMG 20240123 114115 IMG 20240123 114331 IMG 20240123 114913 IMG 20240123 115126

Κοπή Βασιλόπιτας-Οι τυχεροί της χρονιάς

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της Βασιλόπιτας στο νηπιαγωγείο μας.

IMG 20240112 102610Δύο πεντανότιμες βασιλόπιτες, προσφορά του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου μας, περίμεναν σήμερα τους μαθητές των δύο τμημάτων. 

Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς αντάλλαξαν ευχές, τραγούδησαν το “Πάει ο παλιός ο χρόνος”, μίλησαν για το έθιμο της Βασιλόπιτας και έκοψαν τη Βασιλόπιτα της τάξης τους.

Ανώνυμο σχέδιο 24Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί πήραν ως δώρο ένα βιβλίο και τις ευχές όλων μας να έχουν πάντα τύχη στη ζωή τους.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 03 22 220636

Όλοι απόλαυσαν από ένα κομμάτι νόστιμης βασιλόπιτας και ευχήθηκαν να έχουμε μία υπέροχη χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και ευτυχία!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 03 22 215612

Καλή Χρονιά σε όλους!

Fancy

Ενάρξη προγράμματος ανακύκλωσης τροφίμων ”Καφέ κάδος”

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 28 000605

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/vvv, ενεργοποίησε για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024 τη δράση διαλογής των υπολειμμάτων τροφών στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων με τίτλο «Καφέ κάδος».

Στη δράση συμμετέχουν μέχρι στιγμής 8 Νηπιαγωγεία και συνολικά 250 και πλέον μαθητές.

Το 3ο Νηπιαγωγείο Βάρης είναι ένα από τα 8 Νηπιαγωγεία του Δήμου μας που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη δράση.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με το ρεύμα των βιοαποβλήτων, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή , στους γονείς – πολίτες του Δήμου μας.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών μας δωρίζοντας έως 100 πόντους μηνιαίως στο σχολείο μας, στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link:Followgreen.gr/vvv/contest. (Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να δωρίσουν πόντους στα σχολεία)

Γίνετε μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον και βοηθήστε το σχολείο μας ακολουθώντας τα εξής απλά βήματα:

•        Δημιουργήστε δωρεάν λογαριασμό στο Followgreen.gr/vvv.
•        Κερδίστε πόντους από την ανακύκλωση που πραγματοποιείτε
•        Κερδίστε πόντους από την ενημέρωσή σας μέσα από άρθρα/βίντεο/κουίζ/πράσινες αποστολές
•        Δωρίστε τους πόντους στο σχολείο μας

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ενημερωθείτε για τη διαδικασία υλοποίησης της δράσης στο έγγραφο που επισυνάπτεται και στηρίξτε το Νηπιαγωγείο μας.



Λήψη αρχείου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή νηπιαγωγείου

Το νηπιαγωγείο μας σήμερα άνοιξε τις πόρτες του και οι γονείς των μαθητών μας μπήκαν στις τάξεις .

 

εικόνα Viber 2024 03 24 19 36 08 093

Με περηφάνεια και χαρά οι μικροί μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους παρουσίασαν στους καλεσμένους μας “Τα έθιμα των Χριστουγέννων”.

εικόνα Viber 2024 03 24 19 38 30 406 εικόνα Viber 2024 03 24 19 41 19 404 εικόνα Viber 2024 03 24 19 37 36 431

Κάλαντα, ποιήματα, τραγούδια και χοροί πλυμμήρισαν το σχολείο μας και όλοι μαζί μοιραστήκαμε λίγη από την μαγεία των Χριστουγέννων.

εικόνα Viber 2024 03 24 19 39 34 898

Συγχαρητήρια παιδιά!

Και του χρόνου !!!

Χριστουγεννιάτικα Ζυμώματα

Ανώνυμο σχέδιο 20

Μέρα τεράστιας χαράς σήμερα στο νηπιαγωγείο μας.

Το σχολείο μας άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του και οι μαθητές και οι μαθήτριες  υποδέχτηκαν τους γονείς τους προκειμένου  να προετοιμάσουμε παρέα χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Γέλια και τραγούδια ενώθηκαν με υλικά και συνταγές ζαχαροπλαστικής και μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και κεφιού παρασκευάστηκαν τα πιο νόστιμα γλυκά.

Γιατί χριστουγεννα χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες δεν γίνονται!!!

Ανώνυμο σχέδιο 12 1              Ανώνυμο σχέδιο 13 1   Ανώνυμο σχέδιο 14              Ανώνυμο σχέδιο 15 Ανώνυμο σχέδιο 16 Ανώνυμο σχέδιο 17  Ανώνυμο σχέδιο 18

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που βρέθηκαν δίπλα μας σήμερα και μας χάρισαν στιγμές που θα θυμόμαστε για μια ζωή!

 

Ανώνυμο σχέδιο 23 Ανώνυμο σχέδιο 22 1

 

 

e-Twinning: Οι SPACE VOYAGERS απέκτησαν το λογότυπό τους !

LOGO 1

Με μεγάλη χαρά και περηφάνεια παρουσιάζουμε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα το πρώτο συνεργατικό προϊόν του προγράμματος e-Twinning που συμμετέχουμε τη φετινή χρονιά, το λογότυπο του έργου μας.

Όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοτέχνισαν ένα γράμμα και μία εικόνα σχετική με το θέμα του προγράμματος.

Τα παιδιά του τμήματος Ν1 επέλεξαν να δημιουργήσουν έναν ήλιο και ένα διαστημόπλοιο.

katagrafisd removebg preview 2 SPACESHIP

Επέλεξαν, επίσης, να φιλοτεχνήσουν το γράμμα S  και το γράμμα Α από το SPACΕ.

.S gramma removebg preview

Οι εργασίες μας αποτελούν μέρος του λογότυπου των SPACE VOYAGERS !

Ώρα,λοιπόν, να ξεκινήσουμε ενδιαφέροντα ταξίδια στον κόσμο της γνώσης του Διαστήματος !

 

 

 

 

Ευρωπαϊκή εβδομάδα Προγραμματισμού

Τα ίχνη του Φθινοπώρου      Μια βόλτα στην πόλη μου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Code week 2023), υλοποιώντας δύο προγράμματα.

“Τα ίχνη του Φθινοπώρου” που σχεδιάστηκε από το νηπιαγωγείο μας και βασίστηκε στη θεματολογία της τάξης και το “Μία βόλτα στην πόλη μου” που υλοποιήθηκε συνεργατικά με άλλα σχολεία.

Πρόκειται για επιδαπέδια παιχνίδια με τη χρήση του ρομπότ Bee-Bot.Τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν κώδικα και προγραμματίζουν το ρομπότ Bee-Bot για να φτάσει τις κάρτες-στόχο προσέχοντας να αποφύγουν τα εμπόδια. 

Στόχος μας είναι να φέρουμε την υπολογιστική σκέψη, τον προγραμματισμό, την πληροφορική και τις ψηφιακές δεξιότητες σε επαφή με τους μαθητές μας. Να τους μυήσουμε  σε ένα ταξίδι γεμάτο δημιουργικές προκλήσεις και να τους εντάξουμε σε μια υποστηρικτική κοινότητα με πολύ διασκέδαση.

Τα παιδιά απόλαυσαν τη διαδικασία και κέρδισαν γνώσεις και εμπειρίες.

Οι διοργανωτές της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Προγραμματισμού” απένειμαν σε όλους τους μαθητές , στην εκπαιδευτικό αλλά και στο σχολείο Επαίνους Συμμετοχής, ως αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους !!!

Ανώνυμο σχέδιο 11 Ανώνυμο σχέδιο 12 Ανώνυμο σχέδιο 13 Ανώνυμο σχέδιο 21 Ανώνυμο σχέδιο 22