Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών και μπαταριών στο Νηπιαγωγείο μας

294C7B1A 05F1 4BEC 85D2 881A3B4755B2

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά ,συμμετέχοντας ενεργά στον εθελοντισμό και αναπτύσσοντας την περιβαλλοντική τους συνείδηση, σε συνεργασία με τους γονείς τους συλλέγουν πλαστικά  καπάκια από γάλατα,νερό,χυμούς κ.ά. Τα συγκεντρώνουν  στο σχολείο  σε ένα ειδικό χώρο που έχουμε ετοιμάσει  και στη συνέχεια όταν αυτός γεμίσει ένας μαθητής  μαζί με τους γονείς του τα τοποθετεί μέσα σε μια από τις κόκκινες  καρδιές του Δήμου Προποντίδας. Τα καπάκια  προορίζονται για ανακύκλωση. Ανταποδοτικά ο δήμος  λαμβάνει αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία δίνονται σε δημότες ή απινιδωτές ή ακόμη και είδη σχολικού εξοπλισμού.

 

καρδια πλαστικα καπακια νεα προποντιδα

 

 

 

 

 

FCBAD056 F9DA 41FC 8BA8 4D8A360C5920 7D861D95 D099 4F2E 8044 CBBD96B6CBFC

Ακόμη από την αρχή του σχολικού έτους τα παιδιά συγκεντρώνουν άδειες μπαταρίες από το σπίτι τους και τις τοποθετούν στον κάδο ΑΦΗΣ που υπάρχει στο Νηπιαγωγείο μας,αφού πρώτα έχουν ενημερωθεί ότι αν πεταχτούν οπουδήποτε μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για το Περιβάλλον και την Υγεία μας.

4 σχόλια στο “Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών και μπαταριών στο Νηπιαγωγείο μας

  1. Πόσο σημαντικό να μάθουν τα παιδιά την ανακύκλωση.και ότι με κάτι το οποίο θα μπορούσε να πεταχτεί βοηθάμε το περιβάλλον και φυσικά προσφέρουμε καλό στο συνάνθρωπο μας

  2. Πολύ θετικό που τα παιδιά μας μαθαίνουν από νωρίς την αξία της ανακύκλωσης. Πολλά μπράβο στις δασκάλες μας!

  3. Τις γνώσεις που παίρνουν στο σχολειο..τις ακολουθούν και στο σπίτι…
    Ανακυκλώνουμε πλέον και τις μπαταρίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *