ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεματική:Φροντίζω το Περιβάλλον
Υποθεματική:Αειφόρος ανάπτυξη,Κλιματική αλλαγή,Οικολογική συνείδηση,Παγκόσμια και τοπική κληρονομιά
Το «Καλάθι του Πικνίκ» αποτελεί καινοτόμο πρόγραμμα.Πρόκειται για ένα εργαλείο επαναδιαμόρφωσης των διατροφικών συνηθειών των μαθητών/τριών, όσον αφορά το κολατσιό και δημιουργήθηκε σε συνάρτηση με το στόχο της WWFτης μείωσης των επιπτώσεων που προκαλεί το σύστημα παραγωγής τροφίμων στον πλανήτη κατά 50%. Στόχος του είναι η υιοθέτηση μιας υγιεινής και περιβαλλοντικά βιώσιμης διατροφής εκ μέρους των παιδιών. Επικεντρώνεται στο κεντρικό μήνυμα: «Ό,τι είναι καλό για την υγεία σου είναι καλό και για τον πλανήτη». Βασικές έννοιες του εκπαιδευτικού υλικού αποτελούν το οικολογικό και υδατικό αποτύπωμα της διατροφής, τα τροφοχιλιόμετρα, η διατροφή με βιολογικά, εποχιακά και τοπικά προϊόντα.
Το πρόγραμμα εστιάζει σε 3 ημέρες βιώσιμης διατροφής μέσα στην σχολική εβδομάδα: τη Δευτέρα, ημέρα σπιτικού φαγητού, την Τετάρτη, ημέρα φρούτου και την Παρασκευή, ημέρα που δεν πετάμε φαγητό. Οι ημέρες αυτές εισάγονται στην τάξη με παιχνίδια Από το παιχνίδι και τη γνώση, γίνεται η μετάβαση στην υιοθέτηση απλών καθημερινών συνηθειών ξεκινώντας από το δεκατιανό των παιδιών.

Οι δεξιότητες που θέλουμε να αποκτήσουν τα παιδιά είναι: Δημιουργικότητα, Επικοινωνία, Κριτική σκέψη, Συνεργασία Aυτομέριμνα, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Κοινωνικές Δεξιότητες, Προγραμματισμός-Παραγωγικότητα, Πρωτοβουλία, Υπευθυνότητα, Επίλυση προβλημάτων, Κατασκευές, Πλάγια σκέψη

5 σχόλια στο “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  1. Συγχαρητήρια σε ολες τις κυριες για την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα, συγχαρητήρια κ για την άριστη υλοποίηση του!

  2. Μπράβο για την συμμετοχή στο πρόγραμμα πραγματικά πολύ χρήσιμο. Τα παιδιά πρέπει από μικρά να μαθαίνουν για τα ωφέλη της υγιεινής διατροφής και πως δεν πρέπει να πετάγεται το φαγητό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *