Το Νηπιαγωγείο μας υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

 

 

λογοτυπο σαφερ

Το Διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, παρέχοντάς μας απεριόριστες ευκαιρίες, δυνατότητες σύνδεσης και επικοινωνίας αλλά ενέχει και κινδύνους.
Tην Τρίτη 6 Φεβρουαρίου περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως γιόρτασαν την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Εκατομμύρια άνθρωποι για άλλη μια χρονιά ένωσαν τη φωνή τους για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πώς όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο .

Σ
το πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιήθηκε στις 8/2/2024 διαδικτυακή εκδήλωση από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τη διαδικτυακή πλατφόρμα saferInternet4kinds.gr .
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαμε ως  σχολείο.
Ο @Παπάκης ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ τάξης Δημοτικού σχολείου για το τι πρέπει να προσέχουν στην επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου. Μέσα από το παραμύθι «Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη» και μια διαδραστική παρουσίαση, οι μικροί μαθητές έμαθαν πως να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, ενημερώθηκαν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο που θα τους ανησυχήσει ή τους τρομάξει.

Επίσης στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα το μεσημέρι εκδήλωση για  τους γονείς.Η ενημέρωσή τους έγινε από εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου μας.

παιδια εκδαθηνα εκδεκδ παιδια οραταεκδ παιδια φαινονταιεκδ παιδια ηλιοσ

goneis1 1πουγονεισ ντγονεισ2

3 σχόλια στο “Το Νηπιαγωγείο μας υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *