Πιστοποιητικό Αριστείας στο 3ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά, για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα “Europa code week 4 all 2021”

Το νηπιαγωγείο μας φέτος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ” Europa code week 4 all 2021″ , με τις δράσεις “Με τα βέλη οδηγό χορεύουμε του Ζορμπά το Χορό” και “Σπάσε το κώδικα”  (Crack the code). Διακρίθηκαν με πιστοποιητικό Αριστείας και οι δύο δράσεις, που έγιναν και από τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου μας.  Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα , γι αυτό η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη.   Συγχαρητήρια λοιπόν στους μικρούς μας μαθητές που πήραν μέρος με χαρά.  Το απολαύσαμε μικροί – μεγάλοι.

.png

 

Διάχυση των δράσεων του 1ου πρωινού / ολοήμερου τμήματος

Με στόχο την ενημέρωση των γονέων και τη διάχυση των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιούνται στο 1ο πρωινό και ολοήμερο τμήμα, οι εκπαιδευτικοί  του τμήματος  δημιούργησαν ένα ψηφιακό τοίχο ανάρτησης Padlet,  με δράσεις  που υλοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο του 2021. Οι  δραστηριότητες είναι ομαδοποιημένες σε θεματικές ενότητες , τις οποίες μπορείτε να διατρέξετε μετακινώντας τις πλαϊνές  μπάρες καθώς και την οριζόντια.  Αποτελούν ένα τμήμα μόνο της δουλειάς που γίνεται στο νηπιαγωγείο, καθώς δεν μπορούν να αποτυπωθούν όλες οι δράσεις φωτογραφικά.

Δείγμα δουλειάς  παρουσιάζεται από το πρόγραμμα Etwinning :” Με το Μίκη οδηγό στης μελωδίας και της ποίησης το χορό”, καθώς επίσης και από το 1ο εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο:¨ Το σχολείο της φιλίας¨.  Ο θεματικός κύκλος του εργαστηρίου είναι : Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη. / Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα.  Ο Ψηφιακός μας τοίχος βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://padlet.com/smarots66/4k5tkfy7zqeca8jq

Μετάβαση στο padlet.com

 

 

Δημιουργία ψηφιακής εφημερίδας με τα νέα του 2ου πρωινού τμήματος

οθόνης 2022 01 11 124855  οθόνης 2022 01 11 125505

Η ψηφιακή εφημερίδα δημιουργήθηκε από το 2ο πρωινό τμήμα του νηπιαγωγείου μας , στο πρόγραμμα canva με σκοπό να πληροφορήσει τους γονείς για το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στη τάξη και τον τρόπου που εργαζόμαστε καθώς και για τις δραστηριότητες των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Το πρώτο τεύχος αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.   Το εργαστήριο δεξιοτήτων είναι στη θεματική: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη.   “3. Συμπερίληψη, Διαφορετικότητα, Αλληλοσεβασμός” .  Τίτλος: Νηπίων παιδεία – το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία.     Η εφημερίδα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, βίντεο, ηχογραφήσεις, ψηφιακά παιχνίδια, ενώ αποτελεί ένα δείγμα της δουλειάς που υλοποιήθηκε.

Ο σύνδεσμος για την ψηφιακή  εφημερίδα κοινοποιήθηκε στους γονείς του τμήματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 4-1-2022.