Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2024 υλοποιήθηκε από τις 14 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024, και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία για την προώθηση του ψηφιακού εγγραμματισμού και της συνεργασίας.

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία βάσης, με στόχο την τόνωση του ενδιαφέροντος των πολιτών, και ιδίως των παιδιών και των εφήβων για την κωδικοποίηση, την υπολογιστική σκέψη, τη ρομποτική και τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!

Εκατομμύρια συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, ιδρυμάτων και ανθρώπων όλων των ηλικιών, πολιτισμών και υποβάθρου, συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κάθε χρόνο. Οι δραστηριότητες οργανώνονται από εκπαιδευτικούς, προπονητές, ιδιωτικές εταιρείες, ΜΚΟ και πολλούς άλλους φορείς και λάτρεις του κώδικα, με στόχο να επικοινωνήσουν τον προγραμματισμό και την κωδικοποίηση σε όλους, από τα παιδιά και τους νεότερους έως τους γονείς και τους ηλικιωμένους. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Υπουργεία Παιδείας των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας συμμετείχε με μια σειρά δραστηριότητες όπως:

Pixel art

Ρομποτική

Animated Drawings

1 1 2 1 3 2

20241007 085524 11 20241007 0901161 20241007 0902121 20241007 0948151 Αέρινες διαδρομές1

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής  16 Οκτωβρίου, η Παιδίατρος και γονέας μαθητή του σχολείου μας  Κυρία Θένια Καρυπίδου την οποία και ευχαριστούμε θερμά, επισκέφθηκε το σχολείο μας , μίλησε στους μικρούς μας μαθητές για την υγιεινή διατροφή και τις διατροφικές βάσεις  για ένα γερό και υγιές σώμα μέσα από παιχνίδια ,τραγούδια και ψηφιακές παρουσιάσεις.

20241017 0917101 20241017 0919041 20241017 094044120241017 0914541

Κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Φυσικών Καταστροφών, η οποία καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Το σκεπτικό πίσω από την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής ήταν ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατο να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης είναι όμως ικανός να μειώσει τις καταστροφικές της συνέπειες.

Με αφορμή αυτή την ημέρα επισκέφτηκε σήμερα το Νηπιαγωγείο μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για να ενημερώσει μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς για την ορθή συμπεριφορά  προκειμένου να μειωθούν οι φυσικές καταστροφές, την προστασία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και σε περίπτωση σεισμού.

Η δράση αυτή έκλεισε με την 1η μας Άσκηση σεισμού.

Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Αρχιμανδρίτη και Θάνο!

 

7 2 7 4 5 6 1 Screenshot 1 1

4788153e 42e7 497b ad07 483af449cebc

0 8 9

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Τράπεζα Πειραιώς, Κατάστημα επί της οδού Αβέρωφ, για την πολύ ευγενική χορηγία!

ep

ep1



Λήψη αρχείου

Πρώτη ενδοσχολική επιμόρφωση για το σχολικό έτος 2024-2025 με θέμα “Διαφοροποιημένη Διδασκαλία στο Νηπιαγωγείο”. 

Ευχαριστούμε θερμά την κα Τάλλου Κωνσταντίνα, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Ιωαννίνων για την εισήγηση του θέματος και την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε.

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία στο νηπιαγωγείο είναι σημαντική, καθώς προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες και ρυθμούς κάθε παιδιού. Ενισχύει τη μάθηση, προάγει την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα σε ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον.

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση που προσαρμόζει τη διδασκαλία στις διαφορετικές ανάγκες, ικανότητες, ενδιαφέροντα και μαθησιακούς ρυθμούς των μαθητών. Στόχος της είναι να παρέχει ευκαιρίες μάθησης που να ανταποκρίνονται στις ατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή, ώστε όλοι να μπορέσουν να επιτύχουν με τον δικό τους τρόπο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη χρήση ποικίλων μεθόδων διδασκαλίας, υλικού και δραστηριοτήτων, προσφέροντας έτσι διαφορετικά μονοπάτια για την κατάκτηση των ίδιων μαθησιακών στόχων.

Screenshot 1

6

3

Με χαρά σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων eTwinning στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2024-2025:

“Little Inventors are at work with their inventions”

“Οι μικροί εφευρέτες εργάζονται με τις εφευρέσεις τους”

.LIITLE INVENTORS

με πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=rfQQ4flylmU

“Travelling friends”

Φίλοι που ταξιδεύουν

Τα παιδιά  θα ανακαλύψουν  πληροφορίες για τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα από άλλες χώρες με τη βοήθεια μικρών φίλων (λούτρινα ζώα) που ταξιδεύουν σε άλλο σχολείο και συλλέγουν πληροφορίες από τη χώρα και το σχολείο που επισκέπτονται μέσα από παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες και συνεργασία μεταξύ των παιδιών .

TRAVELLING FRIENDS