Πρόγραμμα Erasmus+ «Past Continuous»

 Το πρόγραμμα Erasmus+  «Past Continuous»  με συντονιστή το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στο οποίο συμμετέχει και το σχολείο μας,  ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 και η πρώτη διακρατική  συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  τον Μάρτιο 2024 στο Μιλάνο με συμμετοχή εταίρων από Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία και Ελλάδα. Σε κλίμα άψογης συνεργασίας έγινε η γνωριμία των εταίρων, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των συμμετεχόντων και συμφωνήθηκαν τα βασικά σημεία για την οργάνωση του προγράμματος.

Μέσα στο καλοκαίρι  συναντηθήκαμε ξανά, διαδικτυακά αυτή τη φορά και επαναπροσδιορίσαμε σημαντικές λεπτομέρειες.  Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-2025 τέσσερις φιλόλογοι του σχολείου μας, η Ξανθή Λευθεριώτη, ο Παύλος Κουσουνής,  η Μαρία Ανυφαντή και  η Θεοδώρα Παπαδοπούλου με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και του Ιονίου Πανεπιστημίου θα υλοποιήσουμε βιωματικά πλέον το νέο πρόγραμμα με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις πιο εξελιγμένες ψηφιακές μεθόδους που εντάσσονται με παιδαγωγικό τρόπο στο πρόγραμμα σπουδών  του μαθήματος της Ιστορίας και στην αξιοποίηση σύγχρονης μεθοδολογίας καθώς και στην παραγωγή ψηφιακού διδακτικού υλικού με βάση τις αρχές του ιστορικού γραμματισμού.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Μαρία Ανυφαντή, Ευτυχία Κούστα, Θεοδώρα Παπαδοπούλου.

 

foto 1

 

foto 5 foto 8 foto 4meeting 3 de julio