Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου γνωρίζουν την Ευζωνική Στολή

   

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 η Α΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή στην πόλη μας όπου έγινε παρουσίαση με θέμα “Η Ευζωνική Στολή”. Οι μαθητές από τη μια μεριά  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με προβολή και ομιλία και από την άλλη να γνωρίσουν από κοντά τον “εύζωνα”.

 

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση 40 έργων ζωγραφικής του Ιωάννη Μυλωνά όπου μπορούσε κανείς να δει την ιστορική διαδρομή της ευζωνικής στολής.

Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο.

European School Radio

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι δράσεις του σχολείου μας δεν τελειώνουν εδώ!

Το 3ο Γυμνάσιο Πύργου δραστηριοποιείται και στον τομέα του ραδιοφώνου. Έπειτα από πρόσφατη εγγραφή μας στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο (European School Radio), λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό “Κάντο ν’ακουστεί” 2019 με θέμα “Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους”. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό στον οποίο κάθε σχολείο που συμμετέχει καλείται να πρωτοτυπήσει δημιουργώντας ένα τραγούδι ή ένα ραδιοφωνικό σποτάκι με σκοπό να περάσει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα.

Στηρίξτε την πόλη και το σχολείο μας! Ενώστε τις φωνές σας με τη δική μας! Δώστε την καρδιά σας στη συμμετοχή του σχολείου μας πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο http://europeanschoolradio.eu/6fest/vote  πατήστε τα ραδιοφωνικά μηνύματα, όπου μας ακούτε και μας στηρίζετε στο νούμερο 86.

 

“Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους”

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Πύργου