Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

17-06-24 Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού
και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου, είναι ξανά διαθέσιμη η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Με τον τρόπο αυτό, θα ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) για:

  • τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και
  • τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

20240425 092337

Την Πέμπτη 25/4/2024 το σχολείο μας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, διοργάνωσε μια ενημερωτική δράση για τους μαθητές με ομιλητή τον Ανθυπαστυνόμο Α, σύνδεσμο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κ. Σκόνδρα Γεώργιο. Η ενημέρωση αφορούσε τους κινδύνους που ενέχει η πλοήγηση των νέων στο διαδίκτυο, οι παγίδες που κρύβονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιστατικά που έχουν συμβεί και έχει παρέμβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την επίλυσή τους.

20240425 092305  20240425 092324

γιορτή μητέρας 1

20240515 192332 1

??

 

Μία εξαιρετική εκδήλωση διοργανώθηκε από το σχολείο μας την Τετάρτη  15/05/2024.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη «Γιορτή της Μητέρας» η οποία ήταν την Κυριακή 12-Μαϊου 2024 και προετοιμάστηκε μεθοδικά όλη την προηγούμενη χρονιά, αφού εκτός από τις προσκεκλημένες εισηγήσεις που περιλάμβανε, έγινε παρουσίαση έργων των μαθητριών της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκομίας, τόσο των τμημάτων της Γ΄ τάξης όσο και του τμήματος της τάξης μαθητείας.

Προσκεκλημένες ήταν η κ. Σταυρακάκη Άννα η οποία ανέπτυξε το θέμα της μητρότητας γενικότερα και τόνισε πόσο σημαντική είναι η έννοια της φροντίδας και της αγάπης που εμπεριέχεται σ΄ αυτή.

Η κ. Αρετή Τζανετοπούλου, σύμβουλος φιλολόγων της ΔΔΕ Μαγνησίας με το δικό της παραστατικό τρόπο, αφηγήθηκε την προσωπική της ιστορία και περιέγραψε την μητρότητα όπως της βίωσε και τη βιώνει σε τρεις διαφορετικούς ρόλους σε τρεις διαφορετικές γενιές: της μητέρας της, της ίδιας ως μητέρας και γιαγιάς και της κόρης της ως μητέρας.

Η κ. Γιώτα Κούγιαλη, εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας αφηγήθηκε τη δική της προσωπική ιστορία και εστίασε ιδιαίτερα στη σημασία του γονεϊκού ρόλου και στο πως αυτός αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον ίδιο τον γονέα που τον ασκεί αλλά και για το παιδί που τον ζει και τον μιμείται αργότερα το ίδιο.

Οι μαθήτριες είχαν προετοιμάσει εξαιρετικές ζωγραφικέ

20240515 191919 1

??

ς δημιουργίες, ποιήματα και αφηγηματικά δρώμενα , ενώ η μαθήτρια Γιοβάνη Ελένη ερμήνευσε το τραγούδι που η ίδια έγραψε μουσική και στίχους και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, με την συγκίνηση να είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα, προσφέρθηκαν σε όλους τους καλεσμένους γλυκά κουταλιού δημιουργίες των μαθητών του τμήματος Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών της Γ΄ τάξης.

Τραγούδι αφιερωμένο στη Μητέρα από τη μαθήτρια Γιοβάνη Ελένη:

Μερικά από τα έργα των μαθητριών:

20240515 125529

20240522 090344

20240522 08554120240522 08552920240522 08555220240522 085515