Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (24/09/2021)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας προέβη στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων με κοινό σύνθημα για το 2021 το εξής: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού  και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

 

Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές – μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» και με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου προχωρούν για άλλη μια σχολική χρονιά στην υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!». Η δράση προβλέπει την παροχή κουπονιού αγορών (voucher) για την προμήθεια σχολικών ειδών αξίας εκατό ευρώ (100€) εφάπαξ σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, που έχει εγγραφεί στην Α’τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1.  Η μόνιμη και κύρια κατοικία τους να βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
2. Να κατέχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ημεδαπής.
3. Να έχουν εξαρτώμενα τέκνα, μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων
4. Να διαβιούν με οικογενειακά εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Επισημαίνεται, ότι το όριο φτώχειας, προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2020, σε 5.266€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά: α) 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί
από 14 έως και 24 ετών β) 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) σε ισχύ ήμετάφρασή του αν δεν είναι με λατινική γραφή, επικυρωμένο με ημερομηνία μετά τη δημοσίευση τηςπαρούσας Πρόσκλησης.

2. Αντίγραφο ΑΜΚΑ του γονέα ή κηδεμόνα (το οποίο να προκύπτει από επίσημο δημόσιο έγγραφο)
3. Αντίγραφο ΑΜΚΑ του τέκνου (το οποίο να προκύπτει από επίσημο δημόσιο έγγραφο)
4. Αντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης.

 Για αλλοδαπούς αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής Αρχής ή οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση εάν δεν είναι στην ελληνική γλώσσα.  Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται και η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το φορολογικό έτος 2020 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2020 έως 31/12/2020) και των δύο μερών.

 Σε περίπτωση ανύπαντρης μητέρας, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν το παιδί δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της αιτούσας. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της μητέρας αποστέλλεται υποχρεωτικά.

 Σε περίπτωση που ο/η ωφελούμενος/η είναι χήρος/χήρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του/της συζύγου, εάν η χηρεία δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 Σε περίπτωση που ο/η ωφελούμενος/η είναι διαζευγμένος/η απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου, εάν η διάζευξη δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 Σε περίπτωση που ο/η ωφελούμενος/η τελεί σε διάσταση, απαιτείται το έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ. (Μ1) και τελεσίδικη δικαστική απόφαση διαζυγίου ή δικαστική απόφαση διάστασης ή δικαστική απόφαση λύσης του συμφώνου συμβίωσης, ή απόφαση προσωρινής επιμέλειας παιδιών, ή πρόσφατη αίτηση διαζυγίου για τη διάσταση, ή αποδεικτικά που τεκμηριώνουν ότι οι σύζυγοι δεν συνοικούν (μισθωτήρια συμβόλαια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ), ή άλλο δικαιολογητικό που αποδεικνύει ότι το άτομο δεν αποτελεί μέλος του νοικοκυριού. Απλές υπεύθυνες δηλώσεις ή ένορκες βεβαιώσεις δεν αρκούν.

 Σε περίπτωση ανάδοχων γονέων, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου.

 Σε περίπτωση που η επιμέλεια του/της οποίου/ας έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση στον ένα γονέα ή σε τρίτο φυσικό πρόσωπο, απαιτείται η προσκόμιση της δικαστικής απόφασης.

 Σε περίπτωση αιτούντα άνδρα, ο οποίος έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης.

 Εάν ο γονέας / οι γονείς του τέκνου έχει / έχουν χάσει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση, απαιτείται η προσκόμιση δικαστικής απόφασης, σχετικά με την επιμέλεια / επιτροπεία
5. Για αλλοδαπούς ωφελούμενους απαιτούνται η άδεια διαμονής στην Ελλάδα και σε περίπτωση λήξης της η παλιά άδεια διαμονής και η αίτηση ανανέωσής της από τον αρμόδιο φορέα.

6. Βεβαίωση εγγραφής παιδιού στην Α’ τάξη Δημοτικού, από το Δημοτικό Σχολείο στο οποίο πρόκειται να φοιτήσει.

7. Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ) στο όνομα του γονέα και σε περίπτωση που δεν υπάρχει λογαριασμός στο όνομά του, ως αποδεικτικό κατοικίας μπορεί να προσκομίσει ή αντίγραφο ισχύοντος ενοικιαστηρίου θεωρημένο από την Δ.Ο.Υ. και απόδειξη ΔΕΚΟ ή αντίγραφο παραχωρητηρίου θεωρημένο από την Δ.Ο.Υ. και απόδειξη ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο θεωρημένη από το Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο της Κοινότητας και βάσει της διάταξης του άρθρου 279 του Ν 3463/2006 περί βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας.

8. Πράξη/-εις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό/-ά Σημείωμα/-τα) έτους 2020 από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. των γονέων/κηδεμόνων και των ανήλικων τέκνων της οικογένειας σε περίπτωση που υποβάλλουν ξεχωριστή Φορολογική Δήλωση. Προσοχή: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.

 Σε περίπτωση που ο/η ωφελούμενος/η δεν έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για το έτος 2020 απαιτείται θεωρημένη Υπεύθυνη Δήλωση από την αρμόδια ΔΟΥ περί μη
υποχρέωσης υποβολής φορολογικής Δήλωσης.

9. Προ-συμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση Παραρτήματος Ι, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής. 10. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ η οποία να έχει εκδοθεί, είτε ηλεκτρονικά είτε από τα ΚΠΑ ΟΑΕΔ, εντός έξι ημερών από την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης Συμμετοχής Ωφελούμενου», σε περίπτωση που ο/η αιτών/ούσα είναι άνεργος/η. Σημειώνεται ότι για τα στοιχεία οικογενειακής κατάστασης, εισοδήματος, εργασιακής κατάστασης κ.λπ. το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας δύναται να συνεργαστεί με άλλους φορείς του Δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκειμένου να αντλήσει στοιχεία των ωφελούμενων τηρώντας τις απαιτήσεις του Ν. 2472/1997, όπως ισχύει, και τα όσα ορίζονται από τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2021. Για αιτήσεις ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, αλλά και να απευθύνονται στα παρακάτω γραφεία:

Α/Α ΓΡΑΦΕΙΑ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Πλατεία Ελευθερίας 3, 35131, Λαμία
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης – ΠΣΤΕ,
Δομή ΓΕΦΥΡΑ
2ος όροφος, Τηλ.: 22310 28725
e-mail: info@gefyra.com.gr
2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Φωκίδας
Ι. Γιδογιάννου 31, 33100, Άμφισσα
Ισόγειο
Τηλ.: 22653 50671
3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας
(Κεντρικό Δημαρχείο)
Εθνικής Αντιστάσεως 1 ,36100, Καρπενήσι
Τηλ.: 22373 52306, 52304
4. ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Βοιωτίας
Φίλωνος 35-39 , 32131, Λιβαδειά
Ισόγειο
Τηλ.: 22613 50106, 50107
5. ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας
Λ. Χαϊνά 93, 34132, Χαλκίδα
1ος
΄Οροφος, Γραφείο 120 Β
Τηλ.: 22213 53932, 53933

 



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Αγιασμός σχολικού έτους 2021 – 2022

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες,

το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς θα χτυπήσει για τον αγιασμό τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ.! Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακαλούνται να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου στις 09.30 π.μ., προκειμένου να λάβουν τις σχετικές οδηγίες από τους / τις εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 10.30 π.μ., οπότε και οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

Οι κανόνες και οι ώρες λειτουργίας του σχολείου θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα αναλυτικά.

Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες. Οι γονείς θα παραμείνουν έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου. Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.