«αρχή…ΖΩ» 2020-2021

Για μια ακόμη σχολική χρονιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τη συνδρομή της δομής «ΓΕΦΥΡΑ», συνεχίζονται το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ και η Δράση «αρχή…ΖΩ».

Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ  είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται για 5η σχολική χρονιά από το Ινστιτούτο Prolepsis σε  σχολεία ευπαθών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα).

Συνολικά, το σχολικό έτος 2019-2020 διανεμήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περισσότερα από 240.000 γεύματα. Ειδικότερα, πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας διατέθηκαν περισσότερα από 120.000 γεύματα. Επιπλέον, 6.567 ειδικά πακέτα τροφίμων, που αντιστοιχούν σε 120.144 γεύματα, διανεμήθηκαν σε μαθητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το διάστημα κατά το οποίο η διδασκαλία γινόταν από το σπίτι, λόγω της έξαρσης της πανδημίας COVID-19.

Η  Δράση «αρχή…ΖΩ» υλοποιείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και αφορά την παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος (80 € εφάπαξ) για την αγορά σχολικών ειδών από τα παιδιά της Α’ τάξης Δημοτικών Σχολείων, έτους 2020-2021, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Τα σχολεία ξεκινούν και εμείς για μια ακόμη χρονιά συνεχίζουμε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και τη δράση «αρχή…ΖΩ». Καθημερινά φρέσκα και υγιεινά γεύματα για τους μαθητές μας και ένα βοήθημα για την αγορά σχολικών ειδών για τα πρωτάκια μας. Στην εποχή μας εξακολουθούν να υπάρχουν οικογένειες που τα φέρνουν πολύ δύσκολα. Προσβλέπουμε στην ανακούφισή τους με μικρά, αλλά ουσιαστικά στηρίγματα.», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr αλλά και να απευθύνονται στα παρακάτω γραφεία:

Α/Α ΓΡΑΦΕΙΑ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Πλατεία Ελευθερίας 3, 35131, Λαμία
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης –ΠΣΤΕ
Δομή ΓΕΦΥΡΑ
2ος όροφος, Τηλ.: 2231028725
2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Φωκίδας
Ι. Γιδόγιαννου 31 , 33100, Άμφισσα
Ισόγειο

Τηλ.: 22653 506713.ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας
(Κεντρικό Δημαρχείο)
Εθνικής Αντιστάσεως 1, 36100, Καρπενήσι
Τηλ.: 22373 52306, 523044.ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Βοιωτίας
Φίλωνος 35-39, 32131, Λιβαδειά
Ισόγειο
Τηλ.: 22613 501065.ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας
Λ. Χαϊνά 93, 34132, Χαλκίδα
1ος όροφος, Γραφείο 120 Β, Τηλ.: 22213 53932-3

Αιτήσεις στον δήμο Τανάγρας γίνονται στο Κέντρο Κοινότητας έως και τις 24/09/2020. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2262057318.

2020-2021: Ξεκινήσαμε!

Με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ξεκίνησε και στο σχολείο μας η νέα σχολική χρονιά 2020- 2021. Μια σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις και δοκιμασίες, που απαιτούν δύναμη και συγκέντρωση από όλους, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Μαθητές και μαθήτριες, παλιοί και νέοι, μεγαλύτεροι και μικρότεροι, συναντήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου έπειτα από ένα «περίεργο» καλοκαίρι και τηρώντας πιστά τις εγκεκριμένες οδηγίες οι μεν μαθητές και μαθήτριες των υπόλοιπων τάξεων παρέμειναν εντός των σχολικών αιθουσών συνοδεία των εκπαιδευτικών, οι δε μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης μόνο και οι γονείς τους παρακολούθησαν με ασφάλεια τον ιερέα, που μαζί με την ευλογία του μοίρασε κι ευχές για την ευόδωση των προσπαθειών του μαθητικού και του εκπαιδευτικού δυναμικού του σχολείου μας. Έπειτα ακολούθησαν η επίσημη κατανομή και η αντιστοίχιση των τάξεων και των εκπαιδευτικών και ανακοινώθηκαν οι πρώτοι και βασικότεροι κανόνες λειτουργίας με ισχύ καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Καλή αρχή σε όλους! Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια!

Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειάσαςκαι το σχολείο

♦ Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίρνουνμέτρα προφύλαξης απότον ιό (SARS-CoV-2 ) που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής:

-Να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός. Συζητήστε μαζί τους τον τρόπο της σωστής χρήσης μάσκας. Επιμείνετε ότι η μάσκα είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο.

-Να αποφεύγουν την κοντινή επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στο οικογενειακό σας περιβάλλον τηρώντας τη μέγιστη δυνατή απόσταση από φίλους, γνωστούς και άγνωστους.

-Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά με την επιστροφή στο σπίτι, πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

-Να κρατούν με ευλάβεια αποστάσεις από τους ηλικιωμένους και τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας- πρέπει να τους προστατέψουμε!

-Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματατου ιού.

-Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

♦ Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!

Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου

♦ Να φοράς προστατευτική μάσκα στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου καθώς και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός. Μάθε τον τρόπο της σωστής χρήσης μάσκας. Η μάσκα είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο.

♦ Να αποφεύγεις να έρχεσαι σε κοντινή επαφή με παιδιά του σχολείου σου, ιδιαίτερα όσα δεν πηγαίνουν στο Τμήμα που πας εσύ. Το ίδιο ισχύει και με τους μεγάλους. Να φροντίζεις να κρατάς τις μέγιστες δυνατές αποστάσεις από φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.

♦ Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιείς αντισηπτικό χεριών.

♦ Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

♦ Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.

♦ Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ.) με τους συμμαθητές σου.

♦ Εάν εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή άλλα συμπτώματα να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/ κηδεμόνες σου ή τον καθηγητή ή δάσκαλό σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά. Με τους γονείς σου θα κρίνετε εάν χρειάζεται ιατρική συμβουλή ή εξέταση.

Αγιασμός!

   

  Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες,

το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς θα χτυπήσει για τον αγιασμό τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ.! Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακαλούνται να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου στις 10.30 π.μ., προκειμένου να λάβουν τις σχετικές οδηγίες από τους/ τις εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 11.30 π.μ., οπότε και οι παρευρισκόμενοι θα αποχωρήσουν.

Οι κανόνες και οι ώρες λειτουργίας του σχολείου θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα αναλυτικά.

Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος γονέων των μαθητών των τάξεων, πλην ενδεδειγμένα της Α’ τάξης.