Ένα διδακτικό όσο και διασκεδαστικό πρωινό πέρασαν οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α’, της Β’ και της Γ΄ τάξης του σχολείου μας την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 κατά την επίσκεψή τους στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου. Εκεί έμαθαν με απλό και βιωματικό τρόπο πώς ένας σπόρος σταριού μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την πιο πολύτιμη και θρεπτική τροφή μας, το ψωμί. Είδαν κι άγγιξαν τα υλικά για την καλλιέργεια του σιταριού, γνώρισαν τις παλιές κουραστικές, αλλά αποτελεσματικότατες διαδικασίες για το όργωμα, τη σπορά και το θερισμό, ενώ τέλος ζύμωσαν το προϊόν του σιταριού, το αλεύρι, καλλιτεχνώντας τις δικές τους αξιέπαινες δημιουργίες! Ακόμη γνώρισαν τον τρόπο οργάνωσης ενός σπιτιού στα παλιά χρόνια και μέσα από τις μαρτυρίες εργαλείων και χώρων, όπου ξεναγήθηκαν, κατανόησαν τη λειτουργία της οικογένειας στα περασμένα χρόνια, με την τήρηση βασικών παραδόσεων και εθίμων. Έτσι επέστρεψαν γεμάτοι ικανοποίηση κι ενθουσιασμό, για να μεταφέρουν τις εντυπώσεις και τα “έργα” τους στους δικούς τους.