“Κάνε- Μια- Ευχή” σε ένα αστέρι…

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες,

Το Make-A-Wish( Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών, με πολύ σοβαρές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, ελπίδα και δύναμη. Ο Οργανισμός βασίζει τη λειτουργία του σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» και κατά συνέπεια σε όλους εσάς.

Το σχολείο μας αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό βοηθώντας έτσι την εκπλήρωση των ευχών προσφέροντας χαρά, δύναμη, ελπίδα στα παιδιά που το χρειάζονται.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» οι μαθητές μπορούν να αγοράσουν από ένα έως όσα χάρτινα αστέρια θέλουν με συμβολικό χαρακτήρα, στα οποία θα γράψουν το όνομά τους, την ευχή τους και θα τα κρεμάσουν στην τάξη τους δημιουργώντας ένα δέντρο ευχών ή στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Κάθε αστέρι κοστίζει 2 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο ένα χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις Ευχές των παιδιών γίνεται μαγικό! Η λάμψη του χαρίζει χαρά, δύναμη, ελπίδα και παράλληλα καλλιεργεί την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Με εκτίμηση,

Η Δ/ντρια και το Διδακτικό προσωπικό

 

Πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής 2018- 2019

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 2018: 161844/Δ7

Ένα μήνυμα προς εσάς από ένα παιδί ευχής

Αθήνα, Νοέμβριος 2018

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες,

Είμαι ο Παναγιώτης και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2016 ένιωσα τις πρώτες ενοχλήσεις, ενώ ένα μήνα μετά μου εξήγησαν ότι πάσχω από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία. Τους 7 πρώτους μήνες οι θεραπείες πήγαιναν εξαιρετικά, μέχρι που στην τελευταία θεραπεία κάποιες σοβαρές επιπλοκές, όπως με έμαθαν να λέω οι γιατροί, με οδήγησαν για 4-5 μήνες στην εντατική. Μετά από ένα μεγάλο χειρουργείο και ένα μεγάλο θαύμα είμαι σήμερα στο σπίτι μου παρακολουθώντας κατ’ οίκον διδασκαλία. Για λόγους υγείας δε βρίσκομαι ακόμη κοντά σας, αν και θα το ήθελα πολύ.

Το Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος εκπλήρωσε τη δική μου ευχή στις 14 Απριλίου 2018, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην εντατική στις 15 Αυγούστου 2017 ήταν εκεί να με στηρίξουν.

Σήμερα σας γράφω αυτήν την επιστολή, για να μοιραστώ μαζί σας ότι το Κάνε- Μια- Ευχή εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, μεταμορφώνοντας τη ζωή τους και σας παροτρύνω να πάρετε μέρος στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής. Μαζί με κάθε Αστέρι της Ευχής θα σας δοθεί και ένα υφασμάτινο βραχιολάκι. Κάθε φορά που θα το βλέπετε στο χέρι σας, θέλω να σας παρακαλέσω να θυμάστε ότι είστε κι εσείς ξεχωριστοί. Φορώντας το μπορείτε να ευχηθείτε κάτι μοναδικό και να πιστέψετε σε αυτό μέχρι να εκπληρωθεί, όπως έκανα κι εγώ. Σχεδόν δυο χρόνια μετά, όλα για μένα είναι καλύτερα και τώρα σας καλώ να δημιουργήσετε μέσα από το Αστέρι της Ευχής αισθήματα ελπίδας και σε άλλα παιδιά.

Με εκτίμηση, Παναγιώτης, 10 ετών

παιδί ευχής

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής»

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9637660 & 7( εσωτ. 206, 207), 6946 856 934

Email: wishstar@makeawish.gr

www.wishstar.gr, www.makeawish.gr

 

“Ένα παιδί μετράει τα άστρα…”

Στο θέατρο Ακροπόλ βρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας την Παρασκευή 23/ 11, για τη θεατρική παράσταση “Ένα παιδί μετράει τα άστρα”, ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη. Με πολλή χαρά κι ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις περιπέτειες του μικρού ήρωα- πρωταγωνιστή της παράστασης να μορφωθεί και να προκόψει, παίρνοντας παράδειγμα από τη θετική στάση του απέναντι στη ζωή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, κι επέστρεψαν εντυπωσιασμένοι.

   

Βράβευση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Την Κυριακή 18/11 διεξήχθη στη Θήβα η εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος Βοιωτίας για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018. Με υπερηφάνεια παρακολουθήσαμε τους μαθητές του σχολείου μας, Καριώτη Αντώνη ( στ’ τάξη), Λύτρα Ανδριανό( ε’ τάξη) και Σιαμπάνη Δημήτρη( ε’ τάξη) να δέχονται επαίνους για την επιτυχή συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Τους ευχόμαστε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στη ζωή και τη μετέπειτα ακαδημαϊκή τους πορεία.

“Εδώ Πολυτεχνείο…”

Με μια σεμνή και συγκινητική γιορτή οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ασλάνογλου Γεωργίας, τίμησαν την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός θεατρικού βασισμένου στο ποίημα «Σώπα, μη μιλάς», όπου περιγράφονται ο φόβος και τα «πρέπει» μιας κοινωνίας, που, ενώ ζει στη σιωπή της, ξαφνικά ξυπνά, θυμάται κι επαναστατεί. Κατόπιν οι μαθητές παρουσίασαν το χρονικό των συγκλονιστικών γεγονότων του Πολυτεχνείου μέσα από ποιήματα, τραγούδια, οπτικοακουστικό υλικό και ηχητικά ντοκουμέντα, μεταφέροντας το μήνυμα μιας εποχής που αγωνίστηκε για ελευθερία και δημοκρατία και συνεχίζει ακατάπαυστα να παραδειγματίζει τους νεότερους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες της γιορτής.