Καθαρισμός παραλίας στο Δήλεσι- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ

               Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Δήμου Τανάγρας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ Δημοτικού του σχολείου μας βρέθηκαν την 1η Ιουνίου στην παραλία του Δηλεσίου, για να ενημερωθούν από υπεύθυνους του δικτύου Μεσόγειος SOS σχετικά με τα απορρίμματα που συνήθως στοιβάζονται στις παραλίες ιδιαιτέρως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και που δυστυχώς δεν είναι από ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και να συμμετάσχουν σε εργασίες καθαρισμού του παράλιου χώρου. Οι δράσεις φυσικά οργανώθηκαν σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία του ίδιου δημοτικού διαμερίσματος, ενώ ολοκληρώθηκαν με τις ευχαριστήριες ομιλίες του δημάρχου και του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Δηλεσίου προς όλους τους παρευρισκόμενους μαθητές. Οι τελευταίοι μάλιστα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι αρνητικά από τα ευρήματα τους κατά τη διαδικασία καθαρισμού και φάνηκαν πρόθυμοι να διαδώσουν το μήνυμα της ανακύκλωσης και της διατήρησης ενός καθαρού φυσικού περιβάλλοντος προς όφελος όλων, ώστε να έχουμε ένα πραγματικά καλό καλοκαίρι!

Το τέλος ενός… “μαραθωνίου”!

Φτάνοντας στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς ολοκληρώνεται ακόμη μία δράση των μαθητών μας, ο μαραθώνιος ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο, με τίτλο «Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα», στον οποίο έλαβε μέρος η πέμπτη τάξη του σχολείου μας, αποσκοπώντας στον εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών και την ανταλλαγή εντυπώσεων με ανθρώπους των γραμμάτων, με άλλους διαφορετικά σκεπτόμενους μαθητές και σχολεία. Πετυχαίνοντας ένα αξιοπρεπή τερματισμό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν να περατωθεί η δράση αυτή: το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, για τη γενναιόδωρη κίνησή του κατά την προμήθεια των βιβλίων του μαραθωνίου, αλλά τους ίδιους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν με ενδιαφέρον και υπομονή για την προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια σε όλους και ένα μεγάλο μπράβο για τη συμμετοχή και τον κόπο τους.

‘Άρωμα” ελληνικού κινηματογράφου!

                                            

Τραγούδια, διάλογοι και σκηνές από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο διαδραματίστηκαν στον χώρο του σχολείου μας το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου.

Πρωταγωνιστές οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης που μ΄αυτή την παράσταση έκλεισαν έναν κύκλο της σχολικής τους ζωής για ν΄ανοίξουν έναν νέο!

Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη και συγκινητική γιορτή!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους κα Θεανώ Παπαποστόλου!

                                 Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια!!!

                                      

Ένα παιχνίδι.. πριν το καλοκαίρι!

Με την καλοκαιρινή μας διάθεση ανεβασμένη στα ύψη και διψώντας για παιχνίδι η πέμπτη τάξη του σχολείου μας αποδέχτηκε την πρόσκληση του 1ου δημοτικού σχολείου Σχηματαρίου και διοργάνωσε ένα αγώνα μπάσκετ από κοινού με την αντίστοιχη πέμπτη τάξη. Μαθητές και μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες κι έβαλαν τα δυνατά τους σε μια σειρά τεσσάρων αγωνιστικών χρόνων, προκειμένου να καταφέρουν την νίκη. Το αποτέλεσμα δικαίωσε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, που χειροκρότησαν και καταχάρηκαν με τις προσπάθειες και τις αθλητικές επιδόσεις των μαθητών. Καλό καλοκαίρι σε όλους!