Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

  Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 16/03/2018 το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ένα από τα σημαντικότερα και πιο σύγχρονα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα.

  Επίσης παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για την πόλη της  αρχαίας Θήβας στην αίθουσα της εικονικής πραγματικότητας στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

  Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν με τον χώρο, τα εκθέματα του Μουσείου καθώς και με τον μεσαιωνικό πύργο που  δεσπόζει σήμερα στην αυλή του,  ο οποίος  θεωρείται ότι έχει κτιστεί στα τέλη του 13ου αιώνα από τον άρχοντα Νικόλαο Β΄ Σεντ Ομέρ (1258-1294), στην οικογένεια του οποίου είχε παραχωρηθεί ως προίκα από τους ηγεμόνες του Δουκάτου των Αθηνών η μισή πόλη της Θήβας.

Ένας χώρος παιδείας και  έμπνευσης!

           

 

25η Μαρτίου

 Την Παρασκευή 23/03/2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια εξαιρετική γιορτή για την επέτειο της 25ης  Μαρτίου!
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους  κας Αικατερίνης Ντεζέ παρουσίασαν επίκαιρα θεατρικά δρώμενα και τραγούδια.

Συγχαρητήρια  για την πολύ όμορφη γιορτή!!!

Ημέρα σχολικού εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας τα παιδιά της Α΄τάξης συζήτησαν, έμαθαν και δημιούργησαν κατά του σχολικού εκφοβισμού!

Μικροί ζαχαροπλάστες

Σε μικρούς ζαχαροπλάστες μεταμορφώθηκαν οι μαθητές της Ε΄τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας δημιουργώντας ένα  πεντανόστιμο  γλύκισμα.

Άλλοι το ονομάζουν “μωσαϊκό”, άλλοι “σαλάμι” και άλλοι “κορμό”.

Όπως κι αν το λένε καλή μας όρεξη!

Επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων και στο Μουσείο Ηρακλειδών

Τα παιδιά των Α΄, Β΄και Γ΄τάξεων του σχολείου μας την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν το Μουσείο Πειραμάτων. Έγιναν μικροί επιστήμονες παίρνοντας μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 

Νερό: Μια σταγόνα διηγείται… 

 Νερό, κάτι τόσο καθημερινό, αλλά και τόσο πολύτιμο!  Έμαθαν τα πάντα για το νερό, από τι αποτελείται, πότε γίνεται πάγος, νερό ή ατμός!

    Γνώρισαν τον κύκλο του νερού μέσα  από το ηχητικό ταξίδι μίας σταγόνας. 

 

Έκαναν μαγικά πειράματα με το νερό, το είδαν να ανάβει και όχι να σβήνει τη φωτιά, να βάφει και όχι να καθαρίζει! Είδαν στο μικροσκόπιο  πόσοι αόρατοι για εμάς μικροσκοπικοί  κάτοικοι ζουν σε μία μόνο σταγόνα νερού. 

“Τόσο σπουδαίο είναι το νερό, που ούτε σταγόνα δε σπαταλώ!”

Μουσείο Ηρακλειδών

Οι μαθητές  των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν -μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες- πώς αναπτύχθηκε η επιστημονική κινεζική σκέψη, σε σχέση και με την αντίστοιχη ελληνική.

Συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Ηλιακά Ρολόγια”, σε βιωματικές δραστηριότητες και επιδείξεις της αρχαίας κινεζικής υφαντικής τέχνης, των παραδοσιακών μεθόδων κατασκευής χαρτιού και εκτύπωσης.