Η ενδοσχολική επιμόρφωση αποτελεί μια μορφή επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου. Αφενός επιδρά στην προοπτική επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και αφετέρου συμβάλλει στην ανάπτυξη και βελτίωση του σχολικού οργανισμού.
Στην προσπάθεια αυτή τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025 μετά το πέρας της σχολικής γιορτής, με αφορμή την παρουσίαση της εκπαιδευτικού της Γ’ Τάξης σχετικά με τη θεωρητική και πρακτική διάσταση του δημιουργικού λάθους, οι εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας μας, οδηγήθηκαν σε γόνιμο διάλογο ως προς τη διδακτική τους πρακτική, ενίσχυσαν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και μοιράστηκαν εμπειρίες προς όφελος της μάθησης. Τα λάθη είναι δημιουργικά καθώς έχουν πληροφοριακή αξία. Ενημερώνουν τον δάσκαλο για την μαθησιακή πορεία, τα κενά, τον τρόπο σκέψης των μαθητών και τις στρατηγικές που αναπτύσσουν τα παιδιά κατά την διαδικασία της μάθησης. Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να ενημερώνεται και να υιοθετεί μεθόδους που να αξιοποιούν τα λάθη και να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στους μαθητές.
Η εστίαση του σχολείου στη μάθηση, στον αναστοχαστικό διάλογο και στην ενθάρρυνση της συνεργασίας του προσωπικού για τη βελτίωση και ανάπτυξη της σχολικής μονάδας αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν ένα σχολείο κοινότητα μάθησης (Bush & Middlewood, 2013). Έτσι και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επιθυμούν και επιζητούν συλλογικές μορφές επιμόρφωσης που βασίζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της σχολικής μονάδας και συνδέονται με το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.