3dimkouf'sblog

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

Αρχεία για Σεπτέμβριος, 2023


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ “ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ” ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ!

Το σχολείο μας συνεχίζει και τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024, το θεσμό της «Υιοθεσίας» μαθητών/τριών της Α΄ τάξης από τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης, που ξεκίνησε κατά την περσινή σχ.χρονιά 2022-2023.

Η «Υιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης» πέρα από μια εκδήλωση, είναι μια πράξη ουσίας που επιδιώκει την εύκολη προσαρμογή και ένταξη των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης στη σχολική κοινότητα, καθώς και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών όλων των τάξεων.

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης ετοίμασαν μια χαρούμενη  γιορτή, για τα πρωτάκια με χαμόγελα αγάπης.

Γνωρίστηκαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν μαζί.  Τα παιδιά στο τέλος υπέγραψαν ένα συμβόλαιο Υιοθεσίας, όπου οι «μεγάλοι» δώσαν υπόσχεση στους «μικρούς» να τους προσέχουν και να είναι πάντα εκεί γι’αυτούς όταν τους έχουν ανάγκη.

Ο σκοπός αυτής της δράσης συνδέεται άμεσα με την επιλογή των τριών αξιών του σχολείου μας( Σεβασμός-Υπευθυνότητα-Ασφάλεια), διότι μέσα από τη δράση αυτή οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν να είναι υπεύθυνοι.

Ο θεσμός της υιοθεσίας έχει έμμεσο αντίκτυπο στη διαμόρφωση αρμονικών σχέσεων μεταξύ όλων των μαθητών/τριών του σχολείου και ίσως είναι μια απάντηση απέναντι σε κάθε ίχνος εκφοβισμού που μπορεί ν’ αναπτυχθεί εντός του σχολείου.

Λίγα λόγια για το θεσμό

Κάθε πρωτάκι του σχολείου, «υιοθετείται» στην αρχή της χρονιάς από ένα εκτάκι. Το εκτάκι αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί  και να το προστατεύει  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί. Και τα εκτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια τους.

Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

 

Από την ημέρα του Αγιασμού, οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης στάθηκαν δίπλα στα πρωτάκια μας για να τους κάνουν να αισθανθούν άνετα και τους πρόσφεραν δωράκια!

IMG 0414

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης, επισκέφτηκαν την Α΄ τάξη και γνωρίστηκαν καλύτερα!!!

IMG 0444 IMG 0448 IMG 0430 IMG 0432

Έκαναν μαζί τα πρώτα τους παιχνίδια στην αυλή του σχολείου και την πρώτη τους περιβαλλοντική δράση: Μάζεψαν πευκοβελόνες για να κάνουν “κομποστοποίηση” με τη βοήθεια των δασκάλων τους!

IMG 0415IMG 0450

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

IMG 0452

 

Η Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη.

Η Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών μας υπενθυμίζει ότι η γλώσσα είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό μέσο επικοινωνίας. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς μας, της κουλτούρας μας και της κληρονομιάς μας. Μέσω της γλώσσας εκφράζουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες μας.

Η διάσπαρτη γλωσσική ποικιλομορφία στην Ευρώπη εμπλουτίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά και μας επιτρέπει να ανακαλύπτουμε νέες προοπτικές και προσεγγίσεις σε πολλούς τομείς, από τη λογοτεχνία και τη μουσική μέχρι την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα.

Η Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών αποτελεί μια ευκαιρία να εορτάσουμε και να αναγνωρίσουμε τον πλούτο της γλωσσικής μας κληρονομιάς και να προωθήσουμε την ανοικτή και αμοιβαία σεβαστή επικοινωνία μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Το σχολείο μας, γιόρτασε την ημέρα αυτή με μια όμορφη και πρωτότυπη παρουσίαση που συνδιοργανώθηκε από τους/τις εκπαιδευτικούς: Ιβανούδη Κυριακή, Δαμπρατζίδου Βασιλική και Χατζηπαπαθεοδωρίδη Κων/νο.

Παρουσιάστηκε ένα powerpoint, για την αξία της γλωσσικής ποικιλομορφίας και γλωσσοδέτες στα γερμανικά.

Μαθητές/τριες από όλες τις τάξεις έκαναν έναν διάλογο στην ελληνική, αγγλική, ιταλική, γερμανική, αλβανική, γαλλική και ρώσικη διάλεκτο.

Ευχαριστούμε πολύ τους/τις εκπαιδευτικούς μας και τους/τις μαθητές/τριές μας για την εξαιρετική παρουσίαση!!!

Δείτε παρακάτω υλικό και φωτογραφίες από τον εορτασμό της ημέρας αυτής στο σχολείο μας.



Λήψη αρχείου

IMG 0454 IMG 0456 IMG 0460

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

 

αρχείο λήψης 39

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

 και ώρα 9:00 π. μ.

Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές/τριες θα μεταβούν στις τάξεις τους όπου θα πάρουν βιβλία , προσωρινό πρόγραμμα και κατάσταση απαραίτητης γραφικής ύλης

( τετράδια κ. λ.π.) και περίπου γύρω στις 10:00 π. μ. θα αποχωρήσουν .

Οι μαθητές /τριες που μετακινούνται με το σχολικό λεωφορείο θα βρίσκονται στην θέση αφετηρίας στις 8:30 π. μ.  

Οι γονείς μπορούν να παραβρεθούν στον Αγιασμό . Η Διευθύντρια θα ενημερώσει τους γονείς για την λειτουργία και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου  μετά τον Αγιασμό

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024

welcom2

  Αγαπητοί Γονείς, η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς είναι πάντα ξεχωριστή και ιδιαίτερα σημαντική για τη Διεύθυνση του Σχολείου μας, το διδακτικό προσωπικό, τα παιδιά και για εσάς, τους γονείς/κηδεμόνες τους.

Το σχολείο μας, έχοντας κατά νου το κάθε παιδί ξεχωριστά, στο πλαίσιο των δικών του στόχων και δυνατοτήτων και τη συνεργασία ως κορυφαία αξία, ως το κλειδί της συνεχούς βελτίωσης, ξεκινά αισιόδοξα και δυναμικά να χαράζει και τη φετινή σχολική χρονιά την ανοδική του πορεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παιδαγωγική και συναισθηματική ανάπτυξη όλων των παιδιών.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ακόμη περισσότερη αποτελεσματικότητα και ποιότητα στην εργασία μας για όλα τα παιδιά, σε ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, με αξιώσεις για ένα ακόμη καλύτερο σχολείο, για έναν καλύτερο κόσμο.

Σε όλους και όλες, στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά, στους αγαπημένους μας μαθητές/τριες, απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό και θερμές ευχές για μια χαρούμενη, δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία στην αναζήτηση της μάθησης και της χαράς, σε ένα συμπεριληπτικό, αποτελεσματικό και χαρούμενο σχολείο.

 

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων