3dimkouf'sblog

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

Αρχεία για 30 Μαΐου 2023


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.70 ΤΟΥ 2ου & 3ου Δ.ΣΧ. ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 11ης ΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τη Δευτέρα 29/05/2023,πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών Π.Ε. 70 του 2ου και 3ου Δ. Σχ. Κουφαλίων, με τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης (Π.Ε. 70 – Δασκάλων) 11ης θέσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Πάσχου Αγγελική, στο 2ο Δ. Σχ.. Κουφαλίων.

Θέμα: «Στρατηγικές διαφοροποιημένης διδακτικής προσέγγισης. Θεωρητική και βιωματική προσέγγιση»

Ευχαριστούμε τη σύμβουλό μας, που με λιτό και βιωματικό τρόπο, μας μετέφερε την ανάγκη εφαρμογής της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, που στοχεύει στην αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση για κάθε μαθητή, ο οποίος υποχρεωτικά συνυπάρχει με άλλους μαθητές μέσα στην ίδια τάξη.

Γνωρίσαμε στρατηγικές διαφοροποίησης της διδασκαλίας, καθώς ο σχεδιασμός και η οργάνωση διαφοροποιημένων μαθημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση ούτε ανακαλύπτεται από την εμπειρία. Χρειάζεται γνώση συγκεκριμένων στρατηγικών και μεθόδων  π.χ.  (Think – Tac – Toe) Τρίλιζα, RAFT (Role Audience Format Topic), Frayer Model, Διαβαθμισμένο Μάθημα κ.α. που θα αποτελέσουν τον άξονα γύρω από τον οποίο θα αναπτυχθούν διαφοροποιημένα μαθήματα τα οποία θα διδάσκουν τους συγκεκριμένους μαθητές.

IMG 0111IMG 0115 IMG 0113 IMG 0114


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων