Επίσκεψη του Γ3 στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου

Στις 17 Μαϊου 2016 το τμήμα Γ3 επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Τα Καρδαμίτσια ως πέρασμα-Βλαχόστρατα και άλλοι δρόμοι”, που εντάσσεται στη διασχολική δράση για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι μαθητές του Γ3 χάρισαν χειροποίητους σελιδοδείκτες που είχαν προετοιμάσει (με χαρτοδιπλωτική τεχνική – origami) και οι μαθητές της Δ’ τάξης του Σταυρακίου τους υποδέχτηκαν με κέρασμα. Αφού γνωρίστηκαν μέσα από παιχνίδι γνωριμίας, έφτιαξαν όλοι μαζί κι άλλους σελιδοδείκτες για να τους δωρίσουν στο Νηπιαγωγείο του Σταυρακίου.

Έπειτα τραγούδησαν παρέα, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή, με την καθοδήγηση της Γυμνάστριας του σχολείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου και στη “λαογραφική γωνιά” της Β’τάξης όπου εκθέτουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης του παρελθόντος, ζωγράφισαν πάνω σε ανθρωπάκια-γκράφιτι που τους ετοίμασαν τα παιδιά της Δ’ τάξης και αναχώρησαν και τα δύο συνεργαζόμενα τμήματα για το Νηπιαγωγείο.

Στο Νηπιαγωγείο ξεναγήθηκαν σύντομα σε άλλη μια γωνιά-“λαογραφικό μουσείο” και οι δάσκαλοι είχαν μια σύντομη αλληλο-ενημέρωση. Έπειτα οι αγορίστικες ποδοσφαιρικές ομάδες των δύο τμημάτων έδωσαν φιλικό αγώνα, ο οποίος έληξε ισόπαλος.

Η εκδρομή έκλεισε στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Εκεί, μαθητές της Δ’ τάξης του Σταυρακίου πληροφόρησαν τα παιδιά του Γ3 σχετικά με το Ναό.

Σχετικά με tas-elefther

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *