Προγραμματισμένες εκδηλώσεις – Γιορτή Λήξης

Σας προσκαλούμε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα παρουσιάσουν οι μαθητές μας πριν τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, στο προαύλιο του σχολείου:

  • Πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων από τους μαθητές της Δ΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους και το Δ/ντή του σχολείου (Τετάρτη 6 Μαΐου 2018 – ώρα 7:30 μ.μ.)
  • Δραματοποίηση παραμυθιού από τους μαθητές των τάξεων Α΄ και Β΄ μαζί με τη δασκάλα των Αγγλικών ( Παρασκευή 8 Μαΐου 2018 – ώρα 11:30 π.μ.)
  • Γιορτή Λήξης με την παράσταση “Λυσιστράτη” από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους, παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές των τάξεων Γ΄ – ΣΤ ΄ μαζί με τη γυμνάστρια, και με πολλές άλλες εκπλήξεις (Τετάρτη 13 Μαΐου 2018 – ώρα 7:00 μ.μ.)

 

 

Ημερήσια εκδρομή του σχολείου στο Planet Physics, την Εθνική Πινακοθήκη, Εθνική Γλυπτοθήκη και Άλσος Στρατού.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2108, ημέρα προγραμματισμένης ημερήσιας εκδρομής, όλες οι τάξεις μαζί με τους δασκάλους τους και το Διευθυντή του σχολείου, επισκέφτηκαν στην Αθήνα το Planet Physics, την Εθνική Πινακοθήκη, την Εθνική Γλυπτοθήκη και το Άλσος Στρατού.

Στο Μουσείο Planet Physics, όπου ήταν ο πρώτος προορισμός, οι μαθητές  παρακολούθησαν εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης από τους εξειδικευμένους φυσικούς, επεξεργάστηκαν περίπου 30 διαδραστικά εκθέματα (ηλεκτρομαγνητισμός, μηχανική οπτική αντίληψη και πολλά άλλα) και έκαναν μόνοι τους απλά πειράματα από τον κόσμο της φυσικής, χρησιμοποιώντας μαγνήτες, λαμπάκια, μπαταρίες ανακαλύπτοντας έτσι πως η φυσική είναι και παιχνίδι !!!

Έφτιαξαν αληθινούς κεραυνούς με τη βοήθεια του φωτεινού πλάσματος, άναψαν με αυτό το φωτόσπαθο, έπαιξαν μουσική με το Θέρεμιν, το μοναδικό μουσικό όργανο που παίζει μουσική χωρίς να το ακουμπάμε, κ. ά.

Τέλος παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον εξειδικευμένο φυσικό του μουσείου, που πάγωνε και έσπαγε αντικείμενα (φύλλα, μπαλόνια κ. ά) με τη βοήθεια του αζώτου, ρίσκαρε βάζοντας το χέρι του σε υγρό άζωτο δημιουργώντας  σύννεφα για να αγγίξουν οι μαθητές … γεγονός που ενθουσίασε ιδιαιτέρως τα παιδιά !!!

Μια εμπειρία πραγματικά μοναδική αλλά και αξέχαστη πιστεύουμε για τους μαθητές μας.

Επόμενος προορισμός η Εθνική Πινακοθήκη και η Εθνική Γλυπτοθήκη όπου εκεί βρίσκεται η σημαντικότερη συλλογή νεοελληνικής τέχνης Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών και καλύπτει την περίοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στον ελληνικό χώρο από τα μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα.Ακολούθησε βόλτα, φαγητό  και ξεκούραση στο Άλσος Στρατού, ένα πάρκο έκτασης 335 στρεμμάτων, με μεγάλες εκτάσεις από γκαζόν αλλά και πολλά δέντρα. Πρόκειται για τις παλιές εγκαταστάσεις του πολεμικού ιππικού. Οι παλιοί στάβλοι (που χρονολογούνται στις αρχές του 19 ου αιώνα) έχουν ανακαινιστεί πλήρως και μπροστά τους απλώνεται μια μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία, που συμπληρώνεται από ένα υπαίθριο αμφιθέατρο. Τελευταίος προορισμός το σχολείο μας…Ήταν τελικά άλλη μια ευχάριστη εκδρομή για τους μικρούς μας μαθητές, αφού όπως μας είπαν έμειναν καταεθουσιασμένοι και σίγουρα θα παρακολουθούν με περισσότερη όρεξη και αγάπη το μάθημα της φυσικής !!!