Μηνιαία αρχεία: Ιούνιος 2022
Σχέδιο Δράσης: ” Η αυλή του σχολείου μας ολοένα και ομορφαίνει!”
Ένα ακόμη σχέδιο δράσης, όπου καταφέραμε να θέσουμε σε εφαρμογή και να ολοκληρώσουμε τη φετινή σχολική χρονιά ήταν:
“Η Αναμόρφωση του Αύλειου Χώρου του Νηπιαγωγείου μας”.
Το συγκεκριμένο project υλοποιήθηκε, αποσκοπώντας να συνεχίσει τις εργασίες και να συντηρήσει τις ενέργειες προηγούμενων ετών, καθώς και να θέσει καινούργιους στόχους καλλωπισμού και βελτιστοποίησης.
Βασική προϋπόθεση, για την επιτυχή διεκπαιρέωση του έργου ήταν η ενεργή συμμετοχή των εμπλεκόμενων προσώπων (εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, τοπικών αρχών) καθώς και η διάθεση τους, για προσφορά και εθελοντική δράση.
Επίσης, η συμμετοχή μας σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e twinning με τίτλο:
“Our common wealth biodiversity”
Ενίσχυσε και συμπλήρωσε τις προγραμματισμένες δράσεις μας. Έγινε η αφορμή, για περαιτέρω εξερεύνηση στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας, από τα ίδια τα παιδιά. Όλοι μαζί, δημιουργώντας ένα ασφαλές, πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, ανακαλύπταμε τους οποίους ‘θησαυρούς’, μας προσφέρει η φύση, ανάλογα με την εποχή, που διανύαμε κάθε φορά, ενώ το υλικό που συγκεντρώνονταν το επεξεργαστήκαμε και το αξιοποιήσαμε σε δραστηριότητες εντός τάξης ποικιλοτρόπως.
Ακολουθεί σύνδεσμος με την παρουσίαση της δράσης μας,και την σταδιακή βελτίωση της αυλής στα χρόνια λειτουργίας του σχολείου https://drive.google.com/file/d/15O2psdVKli2y1s2ncnRVJMkxIJDtE_oM/view?usp=sharing
“Γλυκό Καλοκαιράκι… Τι καλά μας έχεις φέρει;”.
Να που κύλησε ο καιρός και φτάσαμε στο Καλοκαίρι…
Τι καλά μας έχεις φέρει…;
Μιλήσαμε για τα ζώα της θάλασσας. Τους θησαυρούς που κρύβονται μέσα στο βυθό. Αναρωτηθήκαμε από τι κυνδινεύουν και από τι απειλούνται; Προβληματιστήκαμε και αναζητήσαμε λύσεις όλοι μαζί…
Την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος την αφιερώσαμε σε σχετικές δράσεις και δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε στην αναγκαιότητα προστασίας των θαλασσών και των ακτών. Μέλημα μας να δημιουργήσουμε ευσυνειδητους αυριανούς πολίτες με οικολογική συνείδηση,ώστε με τις ενέργειες τους και τις επιλογές τους να μάθουν να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον που απλώνεται γύρω τους και να διατηρήσουν τον πλανήτη μας σε υγιή επίπεδα.
Το δικό μας καράβι είναι πλέον έτοιμο να σαλπάρει και να ταξιδέψει κάνοντας το γύρο του κόσμου, με σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα:
“Όχι Σκουπίδια σε Θάλασσες και Ακτές!”.

Τα παιδιά δουλεύουν συνεργατικά σε δυαδικές ομάδες και παρουσιάζουν εικόνες σε αντιπαραβολή στην ολομέλεια (αποτυπώνουν καθαρές & βρώμικες θάλασσες/ακτές)

Δεν παραλειψαμε να γευτούμε και τα αγαπημένα μας παγωτά…μέσα από μια μαθηματική προσέγγιση αυτή τη φορά!

Ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητες μας, με μια καλοκαιρινή απόδραση στην αγαπημένη μας παραλία την ώρα που δύει ο ήλιος!



















