Μια πολύ ιδιαίτερη ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ από την κ. Βασιλειάδη Μάρθα , επ. καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας και μητέρα μαθητή του σχολείου μας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις αίθουσες όπου γίνονται τα μαθήματα στους φοιτητές και να ενημερωθούν από την κ. Βασιλειάδη για την ιστορία της Σχολής και γενικά για τη λειτουργία της. Το πόσο πολύ ενθουσιάστηκαν τα παιδιά από την ξενάγηση φάνηκε στον καταιγισμό ερωτήσεων που έθεσαν στη συνέχεια στην καθηγήτρια , η οποία με πολλή υπομονή και προθυμία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις.
Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Παπαγιαννάκη Γιώργο , επ. καθηγητή Επιστήμης Υπολογιστών του Παν.Κρήτης, σχετικά με τις εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας και τα γραφικά των υπολογιστών. Εδώ , ο ενθουσιασμός των παιδιών δεν περιγράφεται! Είναι γεγονός ότι οι Νέες Τεχνολογίες έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις των παιδιών .
Αφού τελείωσε και η δεύτερη ενημέρωση, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στου χώρους της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής και μπήκαν για λίγο στο πνεύμα που επικρατεί στους χώρους ανάγνωσης του ΑΠΘ .
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Βασιλειάδη και τον κ. Παπαγιαννάκη για την τόσο ωφέλιμη και χρήσιμη ξενάγηση.