ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

p { margin-bottom: 0.21cm; }

 

Παραγωγή γραπτού λόγου

 

Παρουσίαση πίνακα ζωγραφικής

 

Στο πίνακα του PabloPicasso με τον τίτλο «Τρεις μουσικοί» ή αλλιώς «Μουσικοί με μάσκες», απεικονίζονται τρεις μουσικοί με τα μουσικά όργανά τους. Οι μουσικοί είναι ζωγραφισμένοι με γεωμετρικά σχήματα και οι μορφές τους φαίνονται επίπεδες. Βρίσκονται πίσω από ένα τραπέζι πάνω στο οποίο είναι ένα τετράδιο μουσικής, τοποθετημένο έτσι ώστε η όψη των νοτών να είναι προς το κοινό.

Οι μουσικοί είναι μασκαρεμένοι και οι τρεις τους. Ο ένας είναι μασκαρεμένος σαν αρλεκίνος ( ο πρώτος από τα αριστερά ), ο δεύτερος σαν πιερότος και ο τρίτος σαν μοναχός. Ο τρόπος που είναι ντυμένοι παραπέμπει σε λαϊκό είδος ιταλικής κωμωδίας (comediadelaarcte). Oι εκφράσεις των προσώπων δε φαίνονται καλά καθώς τα πρόσωπά τους είναι καλυμμένα με μάσκες.

Οι μουσικοί παίζουν από ένα μουσικό όργανο ο καθένας. Ο πρώτος παίζει βιολί, ο δεύτερος παίζει ένα πνευστό όργανο, μάλλον κλαρινέτο και ο τρίτος παίζει αρμόνιο.

Καθώς παρατηρούσα τον πίνακα, ένιωσα έντονα συναισθήματα που δημιουργούσαν τα συνεχή γεωμετρικά σχήματα και τα ζωηρά και έντονα χρώματα του πίνακα.

Ο Picasso επέλεξε να ζωγραφίσει κάτι που να έχει σχέση με τη μουσική. Συγκεκριμένα, ήθελε να οπτικοποιήσει την τέχνη αυτή, που είναι καθαρά ακουστική. Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε πως ο ζωγράφος εκτιμά και σέβεται πολύ τη μουσική και μέσα από το έργο του ήθελε να δείξει ότι η μουσική είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Για να πρωτοτυπήσει, συνδύασε το θέμα του έργου του, τη μουσική, με τον κυβισμό, έναν τρόπο ζωγραφικής.

Αηδονάκι, Έ τάξη

Σχετικά με 36ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διευθύντρια: Παπαργυρίου Όλγα
Α΄ τάξη Χρήστος Κολαργιός
Β τάξη Αυγερινού Χρυσάνθη

 

Γ1 τάξη Γεωργία Βοργιατζίδου

Γ2 τάξη Φρόσω Χαλκιά

Δ1΄τάξη Στέλιος Ομήρου

Δ2΄τάξη ΄Αννα Κουφονίκου

Ε΄τάξη Θεόδωρος Ψαρόπουλος

ΣΤ΄τάξη  Ελένη Σακαράκη

 

Φ.Αγωγή: Γραμματόσης Νίκος

Αγγλικά : Μαρία Παπαδημητρίου

Γαλλικά: Σπουτοπούλου-Σπουτάρου Ντορέτα

Εικαστικά: Μηλιώνη Κατερίνα

Μουσική : Πλακωτή Σίσυ

Θεατρική Αγωγή : Κώστας Παπακώστας

ΤΠΕ: Τσίγκου Μαρία , Μωράτης Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Ολοήμερο Αναγνωστοπούλου Παρασκευή

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *