Διαθεματική Προσέγγιση Επίλυσης Συγκρούσεων-Έ Τάξη

 

 

 

Ιστορίες με φίλους

Τις προάλλες τσακώθηκα με τη φίλη μου την Κωνσταντίνα. Ο τσακωμός μας ήταν μεγάλος και κάναμε αρκετές μέρες να συμφιλιωθούμε. Ο λόγος που τσακωθήκαμε ήταν ο εξής: Είχε έρθει ένα καινούριο κορίτσι στο σχολείο, η Δανάη. Επειδή τη συμπάθησα, θέλησα να γίνουμε φίλες. Άθελά μου όμως, παράτησα την κολλητή μου φίλη, την Κωνσταντίνα και δεν της έκανα καθόλου παρέα. Μάλιστα, όταν προσπαθούσε να μου μιλήσει, εγώ της έλεγα να με αφήσει ήσυχη, γιατί ενοχλούσε εμένα και την Δανάη. Μια μέρα, όταν η Δανάη δεν είχε κατεβεί για διάλειμμα, εφόσον ήταν η βιβλιοθηκάριος εκείνη την εβδομάδα, η Κωνσταντίνα με πλησίασε και μου είπε πως ήθελε να μιλήσουμε. Εγώ δεν είχα μεγάλη όρεξη να της μιλήσω επειδή ήμουν κακόκεφη, αφού είχα πάρει χαμηλό βαθμό στο διαγώνισμα της Ιστορίας, αλλά όταν είδα το πολύ σοβαρό πρόσωπό της την πλησίασα.

Μόλις ήρθα κοντά της μου είπε πως πρόκειται για τη Δανάη. Άρχισε να μου λέει πως εδώ και πολύ καιρό δεν κάνουμε καθόλου παρέα και όποτε πήγαινε να με πλησιάσει εγώ της έλεγα να με αφήσει ήσυχη. Εγώ, αν και ήξερα ότι όλα αυτά ήταν αλήθεια, δεν το παραδέχτηκα και την αποκάλεσα ψεύτρα και ζηλιάρα. Τότε αυτή θύμωσε για τα καλά και μου είπε πως δεν είμαι άξια να είμαι φίλη της και με έβρισε πολύ χειρότερα. Ύστερα έφυγε γιατί είχε χτυπήσει κουδούνι.

Μετά από τον καβγά μας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι η Κωνσταντίνα είχε αντιδράσει υπερβολικά. Όμως έπειτα μου πέρασε από το μυαλό ότι αυτό που είχα κάνει ήταν απαράδεκτο και όντως είχα παραμελήσει την Κωνσταντίνα.

Ντρεπόμουν πολύ για την πράξη μου και ήμουν πολύ στενοχωρημένη. Δε θέλησα να μιλήσω στη Δανάη γιαυτό, παρόλο που με πίεζε να της πω τι είχε συμβεί.

Ευτυχώς, έπειτα από πέντε ημέρες, η Κωνσταντίνα μου ζήτησε συγγνώμη κι εγώ της είπα πως το φταίξιμο ήταν δικό μου κι εγώ έπρεπε να απολογηθώ. Από τότε είμαστε καλές φίλες με την Κωνσταντίνα και δεν την παραμελώ. Κάνουμε παρέα και οι τρεις και διασκεδάζουμε πολύ.

Αηδονάκι

Ε’ τάξη

Σχετικά με 36ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διευθύντρια: Παπαργυρίου Όλγα
Α΄ τάξη Χρήστος Κολαργιός
Β τάξη Αυγερινού Χρυσάνθη

 

Γ1 τάξη Γεωργία Βοργιατζίδου

Γ2 τάξη Φρόσω Χαλκιά

Δ1΄τάξη Στέλιος Ομήρου

Δ2΄τάξη ΄Αννα Κουφονίκου

Ε΄τάξη Θεόδωρος Ψαρόπουλος

ΣΤ΄τάξη  Ελένη Σακαράκη

 

Φ.Αγωγή: Γραμματόσης Νίκος

Αγγλικά : Μαρία Παπαδημητρίου

Γαλλικά: Σπουτοπούλου-Σπουτάρου Ντορέτα

Εικαστικά: Μηλιώνη Κατερίνα

Μουσική : Πλακωτή Σίσυ

Θεατρική Αγωγή : Κώστας Παπακώστας

ΤΠΕ: Τσίγκου Μαρία , Μωράτης Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Ολοήμερο Αναγνωστοπούλου Παρασκευή

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Διαθεματική Προσέγγιση Επίλυσης Συγκρούσεων-Έ Τάξη

  1. Ο/Η Παλιεράκη Αθηνά λέει:

    Οι ιστορίες των παιδιών με συγκίνησαν πολύ! Ίσως γιατί σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει ακόμα η πραγματική – αληθινή φιλία με τόση αθωότητα με τόση ανιδιοτέλεια…..!
    Μπράβο παιδιά που έχετε το θάρρος της γνώμης σας , το θάρρος της συγγνώμης.
    Να συνεχίσετε έτσι όσο πιο πολύ μπορείτε, μην αφήσετε το πέρασμα των χρόνων να στεγνώσει τη ψυχή σας….Και πάλι μπράβο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *