Εγγραφές για το σχ. Έτος 2022-2023

146 1460863 kids png kids clipart pngΠαρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, η προθεσμία εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023, με απόφαση την οποία υπέγραψε υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή.

Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται:

Τα νήπια/προνήπια που έχουν γεννηθεί:

α)το 2017

β) το 2018.

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά:         https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

 gov.gr->Εκπαίδευση ->Εγγραφή σε σχολείο->εγγραφή σε νηπιαγωγείο->είσοδος {με κωδικούς taxis net}

Η προϊσταμένη νηπιαγωγός για την ολοκλήρωση της εγγραφής θα δέχεται από:

1 έως 20 Μαρτίου 2022 από τις 11.30-13:00

Στο νηπιαγωγείο τις εργάσιμες μέρες (απαραίτητο να έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού για λόγους προστασίας και αποφυγής συνωστισμού). Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας. Δεν επιτρέπεται η είσοδος μέσα στο νηπιαγωγείο, η παραλαβή των δικαιολογητικών θα γίνεται έξω από την είσοδο του νηπιαγωγείου.

Το Νηπιαγωγείο περιλαμβάνει:

  • Το Υποχρεωτικό Τμήμα που διαρκεί από 8:15 έως 13:00
  • Το Προαιρετικό Ολοήμερο τμήμα που διαρκεί από 8:15 έως 16:00 και υπάρχει δυνατότητα   για τμήμα πρόωρης υποδοχής (ώρα προσέλευσης: 7:45-8:00), δικαίωμα εγγραφής στο τμήμα έχουν μόνο οι μαθητές που φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα
  • Πριν έρθουν στο νηπιαγωγείο οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα εξής βήματα:
  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής Εγγραφή σε Νηπιαγωγείο – Gov.gr (www.gov.gr)και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του με χρήση κωδικών taxisnet.
  2. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας

γ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα (8:15 έως 16:00)  ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (ώρα προσέλευσης 7:45)Δικαίωμα εγγραφής στο τμήμα πρόωρης υποδοχής έχουν μόνο τα παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

 δ) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα

ε) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

*Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει για την πορεία της αίτησης και τυχόν διορθώσεις. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

Έγγραφα που πρέπει φέρετε στο νηπιαγωγείο, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή και εντός της προθεσμίας (από 1 έως 20 Μαρτίου 2022)

  • Ατομικό Δελτίο ΥγείαςΜαθητή/τριας συμπληρωμένο και σφραγισμένο από παιδίατρο.( μπορείτε να το παραλάβετε από το Νηπιαγωγείο)

2) Βιβλιάριο υγείας του μαθητή/τριας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3) Πιστοποιητικό ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης επίσημα μεταφρασμένα (για αλλοδαπούς μαθητές).

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο νηπιαγωγείο κατόπιν ραντεβού στο 2821028060

ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΦΟΙΤΟΥΝ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://dipechanion.blogspot.com/2022/02/2022-23.html

Η Προϊσταμένη Νηπιαγωγός

Άννα Πεντάρη Χαλαμπαλάκη