34ο Δημοτικό Πάτρας
Το ιστολόγιο του σχολείου μας
Το ιστολόγιο του σχολείου μας
02 Μάι
Οι μαθητές της Ε τάξης επισκέφτηκαν τη δημοτική βιβλιοθήκη Πατρών. Ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, την διαδικασία δανεισμού βιβλίων καθώς και με την ηλεκτρονική αναζήτηση τους. Επιπλέον, στα πλαίσια του εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχολήθηκαν με τις φυσικές καταστροφές προκειμένου να ενημερωθούν γι’ αυτές, να τις ξεχωρίζουν και τέλος να γνωρίζουν πώς μπορούν να προστατευτούν από αυτές.
28 Απρ
Αυτή τη σχολική χρονιά συνεργαζόμαστε με ακόμα 3 σχολεία στο θέμα:
Διατροφή, Περιβάλλον, Υγεία
υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης με επιστημονικούς συνεργάτες του Δικτύου το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Τμήμα Κλινικής Διατροφής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τη WWF Ελλάδας.
Στην αρχή της γνωριμίας / συνεργασίας κάθε σχολείο παρουσιάζει τον εαυτό του και τον τόπο του.
Φέτος θα έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε με το 3/θ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αιδηψού Εύβοιας, το 90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.
24 Απρ
Σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας η κυρία Κατσαγάνη Ιωάννα, οδοντίατρος και η κυρία Πούλου Λουκία, επισκέπτρια υγείας και μίλησαν στα παιδιά για τη στοματική υγιεινή: τα νεογιλά δοντάκια και τα μόνιμα δόντια, τη φροντίδα και το βούρτσισμα, την υγιεινή διατροφή, την τερηδόνα και τη σημασία των δοντιών για την υγεία. Στην συνέχεια εξέτασαν τα δόντια των παιδιών και έστειλαν στους γονείς ενημερωτικό σημείωμα για την κατάσταση των δοντιών του παιδιού.
17 Μαρ
13 Μαρ
Η Α’ τάξη επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της οινοποιϊας Αχάια Κλάους.
Η ACHAIA CLAUSS βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss, που ήρθε στην Πάτρα το 1854 για να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρεία εξαγωγής σταφίδας. Σε μία από τις εξορμήσεις του γνώρισε την περιοχή και εντυπωσιάστηκε από το μαγευτικό τοπίο και τον αμπελώνα της. Αρχικά αγόρασε ένα αμπέλι 60 μόλις στρεμμάτων και τελικά δημιούργησε το Κάστρο-Οινοποιείο που διατηρείται έως σήμερα. Από το 1861 οινοποιεί.
Το γλυκό κόκκινο κρασί που πρωτοπαρήγαγε ο Gustav Clauss το 1873, στον αμπελώνα του, ονομάστηκε «Μαυροδάφνη», προς τιμήν της Ελληνίδας αγαπημένης του με τα όμορφα μαύρα μάτια, της Δάφνης, που πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ο Gustav Clauss θεωρείται ο ιδρυτής και καθιερωτής του θεσμού του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα, κατόπιν της επισκέψεως της Πριγκίπισσας Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας το 1885, για χάρη της οποίας μάλιστα ονόμασε το Κελλάρι «Αυτοκρατορικό» (Imperial Cellar).