Γιατί να υποστηρίζουμε το κυλικείο μας;

Το σχολικό κυλικείο και η σημασία του στη σχολική κοινότητα.

Ως Σωματείο των Σχολικών Κυλικείων του Νομού Θεσσαλονίκης θα θέλαμε ενημερωτικά να σας γνωρίσουμε ουσιαστικά τη σημασία του κλάδου μας στην αλυσίδα της σχολικής κοινότητας.

Το Σχολικό κυλικείο πρωτίστως είναι δίπλα στους μαθητές του καθημερινά προσπαθώντας  να προσφέρει το καλύτερο δυνατό. Πάντα με προτεραιότητα τον μαθητή προάγει την υγιεινή διατροφή και παλεύει για ότι είναι σωστό να προσφέρεται στα παιδιά. Το Σχολικό Κυλικείο θα λέγαμε είναι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών μας. Ο κυλικειάρχης είναι ο μόνος πιστοποιημένος από τον Νόμο με τα υποχρεωτικά σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων καθώς και (σχεδόν όλα τα μέλη   του   Σωματείου   μας   τουλάχιστον)   έχει   παρακολουθήσει   το   περίγραμμα   του κυλικειάρχη 120 ωρών το οποίο αφορά την μεγαλύτερη πηγή ενημέρωσης σωστής λειτουργίας ενός κυλικείου. Πολύ σημαντικό είναι πως τα προϊόντα προς διάθεση του σχολικού   κυλικείου,   είναι   πιστοποιημένα   αλλά   και   καθορισμένα   με   λίστα επιτρεπόμενων ειδών η οποία είναι σαφής και συγκεκριμένη για την σωστή και υγιεινή διατροφή των μαθητών. Οι τιμές μάλιστα των προϊόντων είναι και αυτές διατιμημένες από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου και τις περισσότερες φορές είναι πιο οικονομικές από τα παρακείμενα στο σχολείο καταστήματα. Σε συνεργασία με φορείς άλλα και το ίδιο το σχολείο έχει προσφέρει και στη σίτιση των αδύναμων μαθητών όπου έχουν εφαρμοστεί ανάλογα προγράμματα. Τέλος το Σχολικό κυλικείο βοηθά με τη   σειρά   του   οικονομικά   το   σχολείο   καθώς   δίνει   χρήματα   στο   σχολείο   και   είναι ουσιαστική πηγή εσόδων για αρκετές καθημερινές ανάγκες.

Γνωρίστε το κυλικείο στο σχολείο σας. Με την γνωριμία αυτή αναπτύσσεται μια υγιής σχέση μεταξύ του κυλικειάρχη και των μαθητών, ώστε να μπορούν εξίσου να αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα μέσα στη σχολική χρονιά.

Στηρίξτε το σχολικό κυλικείο ώστε να μπορεί και το ίδιο να ανταπεξέλθει σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλα τα επαγγέλματα (κυρίως μετά την πανδημία του covid 19 που μας κατέστρεψε οικονομικά όλους). Να μπορεί να βοηθήσει και από μέρους του σε άσχημες καταστάσεις που δημιουργούνται , πχ. συμβάλλοντας στη σίτιση των αδύναμων μαθητών, δίνοντας με πίστωση σε όσους δυσκολεύονται κ.α.

Συνεργαστείτε με το σχολικό κυλικείο, προκειμένου μαζί να γίνουμε καλύτεροι. Με τη συνεργασία και την από κοινού αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων θα έχουμε ένα κυλικείο πιο κοντά στη σχολική κοινότητα

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους Συλλόγους γονέων και τους γονείς έναν προς έναν να μας προτείνουν ό,τι μπορεί να μας κάνει καλύτερους. Ζητούμε την ενημέρωση και από μέρους τους των μαθητών μας, πως το σχολικό κυλικείο είναι δίπλα στο μαθητή, πως πρέπει να στηρίζουν το σχολικό κυλικείο διότι είναι μια αλυσίδα της σχολικής κοινότητας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ   –   ΠΡΟΤΕΙΝΩ   –   ΒΟΗΘΑΩ   –   ΠΡΟΣΠΑΘΩ   – ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ     ΓΙΑ   ΕΝΑ   ΚΑΛΥΤΕΡΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ.   ΓΙΑΤΙ   ΟΛΟΙ   ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση:

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΡΙΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ                                        ΦΥΛΑΧΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.