Ο Γ. Δροσίνης με το ποίημα του “Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά” μας έδωσε την ευκαιρία να αναφερθούμε στην “νυφούλα του Χειμώνα” . Φτιάξαμε μια όμορφη κατασκευή, τραγουδήσαμε και χορέψαμε αναπαριστώντας τους στίχους του ποιήματος.
Έπειτα το ποίημα του Γ. Μαρίνου : “Όταν κάνουνε πόλεμο” και το ποίημα του Ο. Ελύτη “Τα Ελληνάκια” ήταν εκείνα με τα οποία δουλέψαμε καθώς πλησίαζε η επέτειος της Επανάστασης του 1821.
Προχωρώντας προς την Άνοιξη ο Οδυσσέας Ελύτης με τα πολύ όμορφα μελοποιημένα του ποιήματα: “Η ποδηλάτισσα” και “Το κορίτσι” (γεια σου κύριε μενεξέ) γέμισε το σχολείο μας χρώματα, όμορφες εικόνες και μελωδίες.
Το “Αν όλα τα παιδιά της γης” του Γ. Ρίτσου και το βιβλίο της Ζωρζ Σαρρή “Το Γαϊτανάκι”μας έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσουμε για την διαπολιτισμικότητα και τα δικαιώματα των παιδιών.