Α΄ ΤΑΞΗ- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Μαθηματικά Δημοτικού την εποχή του κορονοϊού

Ομάδα επιστημόνων, μαθηματικών, δασκάλων και μεταπτυχιακών φοιτητών εργάζεται, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Χαράλαμπου Λεμονίδη, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Φλώρινας, για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας των Μαθηματικών. Η αντίληψη μας για την διδασκαλία των μαθηματικών εκφράζεται με την επωνυμία «Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής».

Πηγή: https://mathslife.eled.uowm.gr/

Α’ τάξη

Για την τάξη αυτή θα βρείτε εκπαιδευτικά υλικά μαθηματικών που αντιστοιχούν στους συνδέσμους που ακολουθούν.


Επιστολές προς τους γονείς

Η συμβολή των γονέων στη διαδικασία μάθησης των παιδιών τους υπήρξε πάντα επιθυμητή. Ακολουθούν επιστολές προς τους γονείς από τη συγγραφική ομάδα του βιβλίου των μαθηματικών της Α΄τάξης, με σκοπό να δοθούν επεξηγήσεις σχετικά με το τι διδάχθηκε το παιδί στα Μαθηματικά της Α΄τάξης. Προτείνονται πολλά παιχνίδια  τα οποία βασίζονται σε μαθηματικές έννοιες, όπως είναι το φιδάκι, η μονόπολη, το τάνγκραμ, αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια τα οποία θα βρείτε στη σελίδα αυτή των Μαθηματικών της Φύσης και της Ζωής.

Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα αισθανθούν ότι τα μαθηματικά που μαθαίνουν στο σχολείο είναι σημαντικά, αφού ενδιαφέρονται γι’ αυτά και οι γονείς τους. Τέλος, μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα  παιδιά θα αντιληφθούν το γεγονός ότι τα μαθηματικά που μαθαίνουν στο σχολείο δεν αφορούν μόνο στο σχολικό περιβάλλον, αλλά συνδέονται με την πραγματική τους ζωή“.

Πηγή: https://mathslife.eled.uowm.gr/a-taxi/epistoles-pros-toys-goneis/

Ακολουθούν οι 8 επιστολές:

1η Επιστολή προς τους γονείς:



Λήψη αρχείου

2η επιστολή προς τους γονείς:



Λήψη αρχείου

3η επιστολή προς τους γονείς



Λήψη αρχείου

4η επιστολή προς τους γονείς



Λήψη αρχείου

5η επιστολή προς τους γονείς



Λήψη αρχείου

6η επιστολή προς τους γονείς



Λήψη αρχείου

7η επιστολή προς τους γονείς



Λήψη αρχείου

8η επιστολή προς τους γονείς



Λήψη αρχείου