Πασχαλινά παραμύθια

IMG_6606
Προτείνουμε τρία ωραία πασχαλινά παραμύθια που μπορούν να δουν τα παιδιά αυτές τις γιορτινές ημέρες και μπορούν να αξιοποιηθούν διδαχτικά. Δηλαδή να συζητήσουμε τα συναισθήματα που νιώθουμε κατά το άκουσμα της ιστορίας και να ζωγραφίσουμε τι μας έκανε εντύπωση.
Αυτά είναι:

Το ραγισμένο κόκκινο αυγό

Το αυγό που δεν ήθελε να γίνει κοτοπουλάκι

Το Πάσχα του Πασχάλη

Ένα τραγούδι που λένε το Πάσχα

Τοποθέτησε με αριθμητική σειρά τα αβγά

Ένα ωραίο παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε είναι το κυνήγι του σοκολατένιου αβγού. Συνήθως παίζεται από 2 παιδιά και πάνω, τα οποία παριστάνουν τους λαγούς.
Ο γονιός κρύβει σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή της αυλής διάφορα σοκολατένια αβγά ή χάρτινα αν δεν έχει.
Δίνει στα παιδιά από ένα καλαθάκι και τα προτρέπει να βρουν τις κρυψώνες. Τα παιδιά-λαγοί τρέχουν με τα καλαθάκια τους να μαζέψουν τους κρυμμένους θησαυρούς.  Για να οδηγήσετε  τα παιδιά στις κρυψώνες μπορείτε να τους βάζετε αινίγματα, quiz, ή ό,τι άλλο φανταστείτε για να μπορούν να σκέφτονται και το παιχνίδι να γίνετε πιο διασκεδαστικό. Δηλαδή  κρύβετε στην παπουτσοθήκη ένα αβγό, τους λέτε ότι έχει κρυφτεί εκεί που βάζει τα παπούτσια του. Στο τέλος θα μετρήσουν πόσα αβγά έχουν μαζέψει. Έτσι μαθαίνουν και την έννοια της ποσότητας δηλαδή ποιος έχει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα. Νικητής είναι εκείνος με τα περισσότερα αβγά.
Με τα σοκολατένια αβγά μπορείς να κάνεις πολλές μαθηματικές δραστηριότητες. Να προσθέτουν να αφαιρούν, τρώγοντας από ένα και να βρίσκουν πόσα έχουν απομείνει.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ  
ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ