Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο -Ένα μήνυμα για τη δημοκρατία!

…με αφορμή τους στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη και τη μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου τα παιδιά στέλνουν το δικό τους μήνυμα για Δημοκρατία,  Ελευθερία και Ισονομία. Φιλιώνουν με τον ήλιο, την αγάπη, το τραγούδι και μας υπόσχονται πως θα αλλάξουν τον κόσμο… Η  φωνή τους και τα χρώματα στις ζωγραφιές τους, μεταδίδουν την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα αύριο φωτεινό που «λουλουδίζει σαν ανθός στο περβάζι»

258158402 254926606695118 2838189360515542631 n 257895462 1263737740806461 2494882518838069261 n 258267399 427851948896540 2538292486510798619 n 257545257 928271771132454 4684629280244624209 n 257492513 1980047762157880 2892584306803035905 n

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2021-22

Ενδεικτικός_Εσωτερικός_Κανονισμός_Λειτουργίας_Νηπιαγωγείου_ΑΕ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΥΓΙΕΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μικροί πρεσβευτές της υγιεινής διατροφής, τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου. Χάρη στις γνώσεις που αποκόμισαν από το πρόγραμμα της Υγιεινής Διατροφής το οποίο και δούλεψαν στο Νηπιαγωγείο τους, αλλά και στην ενθάρρυνση των παιδαγωγών τους, τα νήπια με πάθος, όρεξη, φαντασία και αγάπη ετοιμάζουν μόνα τους θρεπτικά και νόστιμα τοστ για το κολατσιό τους.

Απώτερος σκοπός της όλης προσπάθειας η μύηση των μικρών παιδιών σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, μέσα από τη δημιουργική απόλαυση της μαγειρικής.

Η έμπνευση, η συνεργατικότητα, τα ποικίλα και υγιεινά υλικά ενθάρρυναν τους λιλιπούτειους σεφ να επιλέξουν και να δημιουργήσουν, βάζοντας έτσι το πρώτο λιθαράκι σε ζωογόνους διεξόδους στην μετέπειτα προσωπική τους ζωή.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους ηλικιωμένους, το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια.

Στη χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, κι αυτό γιατί στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο.

Έμπρακτα διαπιστωμένο ότι οι ηλικιωμένοι αποτελούν τον Πυλώνα της Κοινωνίας. Μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, της ενεργής συμμετοχής τους στη φροντίδα και στο μεγάλωμα των εγγονιών τους….και μπορούν να δώσουν ακόμη περισσότερα, αρκεί η κοινωνία να μη τους το αρνηθεί.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου, με το σύνθημα «Το Σχολείο σε Κίνηση : Αθλούμαστε δημιουργικά», συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Με βασική επιδίωξη την αγάπη για τον αθλητισμό, την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, οι Νηπιαγωγοί με την πολύτιμη βοήθεια γυμνάστριας του Γ.Σ Τυρνάβου, οργάνωσαν αθλητικές δράσεις και ευχάριστες δραστηριότητες στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου. Τα νήπια αθλήθηκαν, διασκέδασαν και έπαιξαν. Στο τέλος των αθλητικών δραστηριοτήτων απονεμήθηκαν στα παιδιά μετάλλια και έπαινοι συμμετοχής.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και ασφάλεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Έντυπο για την ψυχοκοινωνική στήριξη και προσαρμογή των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/Kalws-irthame-sto-Sxoleio-Covid19.pdf

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σ’ όλους…εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς.

η χρονιά που περάσαμε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας, όμως με υπομονή, κατανόηση και καλή θέληση καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που «γέννησε» η πανδημία στην εκπαίδευση των λιλιπούτειων μαθητών μας. Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πρωτίστως τις παιδαγωγούς του Νηπιαγωγείου μας για την άψογη συνεργασία μας αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων μας για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη που έδειξαν στο κοινό έργο μας.    

θα ήθελα να διαβεβαιώσω στους αγαπητούς γονείς ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά τους καλύπτοντας κάθε εκπαιδευτική τους ανάγκη και προσδοκώντας η νέα σχολική χρονιά να είναι ασφαλής και δημιουργική για όλους μας

η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

ΜΑΓΓΟΥ ΕΛΕΝΗ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Η γη είναι στο χέρι μας»

Αν ισχύει ότι δεν κληρονομήσαμε τον κόσμο από τους γονείς μας αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας, οφείλουμε όχι μόνο να τους τον παραδώσουμε άθικτο αλλά και να τους εμφυσήσουμε από πολύ νωρίς την περιβαλλοντική συνείδηση.

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζετε στις 5 Ιουνίου, αποτελεί πηγή έμπνευσης για επιπλέον περιβαλλοντικές δραστηριότητες με τους μαθητές μας. Τα παιδιά σήμερα, από την Προσχολική ηλικία και μέσα από περιβαλλοντικά προγράμματα δέχονται αρκετά ερεθίσματα σχετικά με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα  από μικρές καθημερινές πρακτικές οικολογικού χαρακτήρα, αντιλαμβάνονται πώς να γίνουν «φίλοι» και σύμμαχοι με το περιβάλλον και όχι εχθροί του. Καταλαβαίνουν ότι η προστασία του πλανήτη μας είναι υπόθεση όλων μας. Μέσα από προσιτές περιβαλλοντικές δραστηριότητες οικοδομούν γνώσεις , συλλέγουν πληροφορίες , συμμετέχουν ενεργά και σταδιακά αναπτύσσουν κριτική και δημιουργική σκέψη για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αρχίζουν να  διαμορφώνουν την περιβαλλοντική συνείδηση του αυριανού «ενεργού» πολίτη. Μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παράγονται και αναπαράγονται γνώσεις, στάσεις, αξίες και δεξιότητες που συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός νέου ήθους. Κι όλη αυτή η διαδικασία είναι διαχρονική, χωρίς ημερομηνία λήξης, είναι τρόπος ζωής και συνολικότερης συμπεριφοράς. Είναι η εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο.

Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και σύνθημα « η γη είναι στο χέρι μας», δημιούργησαν αφίσες με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος τις οποίες και ανάρτησαν έξω από το Νηπιαγωγείο τους με σκοπό να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν και τους ενήλικες.

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε