ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους ηλικιωμένους, το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια.

Στη χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, κι αυτό γιατί στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο.

Έμπρακτα διαπιστωμένο ότι οι ηλικιωμένοι αποτελούν τον Πυλώνα της Κοινωνίας. Μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, της ενεργής συμμετοχής τους στη φροντίδα και στο μεγάλωμα των εγγονιών τους….και μπορούν να δώσουν ακόμη περισσότερα, αρκεί η κοινωνία να μη τους το αρνηθεί.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου, με το σύνθημα «Το Σχολείο σε Κίνηση : Αθλούμαστε δημιουργικά», συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Με βασική επιδίωξη την αγάπη για τον αθλητισμό, την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, οι Νηπιαγωγοί με την πολύτιμη βοήθεια γυμνάστριας του Γ.Σ Τυρνάβου, οργάνωσαν αθλητικές δράσεις και ευχάριστες δραστηριότητες στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου. Τα νήπια αθλήθηκαν, διασκέδασαν και έπαιξαν. Στο τέλος των αθλητικών δραστηριοτήτων απονεμήθηκαν στα παιδιά μετάλλια και έπαινοι συμμετοχής.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και ασφάλεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Έντυπο για την ψυχοκοινωνική στήριξη και προσαρμογή των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/Kalws-irthame-sto-Sxoleio-Covid19.pdf

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σ’ όλους…εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς.

η χρονιά που περάσαμε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας, όμως με υπομονή, κατανόηση και καλή θέληση καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που «γέννησε» η πανδημία στην εκπαίδευση των λιλιπούτειων μαθητών μας. Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πρωτίστως τις παιδαγωγούς του Νηπιαγωγείου μας για την άψογη συνεργασία μας αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων μας για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη που έδειξαν στο κοινό έργο μας.    

θα ήθελα να διαβεβαιώσω στους αγαπητούς γονείς ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά τους καλύπτοντας κάθε εκπαιδευτική τους ανάγκη και προσδοκώντας η νέα σχολική χρονιά να είναι ασφαλής και δημιουργική για όλους μας

η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

ΜΑΓΓΟΥ ΕΛΕΝΗ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Η γη είναι στο χέρι μας»

Αν ισχύει ότι δεν κληρονομήσαμε τον κόσμο από τους γονείς μας αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας, οφείλουμε όχι μόνο να τους τον παραδώσουμε άθικτο αλλά και να τους εμφυσήσουμε από πολύ νωρίς την περιβαλλοντική συνείδηση.

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζετε στις 5 Ιουνίου, αποτελεί πηγή έμπνευσης για επιπλέον περιβαλλοντικές δραστηριότητες με τους μαθητές μας. Τα παιδιά σήμερα, από την Προσχολική ηλικία και μέσα από περιβαλλοντικά προγράμματα δέχονται αρκετά ερεθίσματα σχετικά με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα  από μικρές καθημερινές πρακτικές οικολογικού χαρακτήρα, αντιλαμβάνονται πώς να γίνουν «φίλοι» και σύμμαχοι με το περιβάλλον και όχι εχθροί του. Καταλαβαίνουν ότι η προστασία του πλανήτη μας είναι υπόθεση όλων μας. Μέσα από προσιτές περιβαλλοντικές δραστηριότητες οικοδομούν γνώσεις , συλλέγουν πληροφορίες , συμμετέχουν ενεργά και σταδιακά αναπτύσσουν κριτική και δημιουργική σκέψη για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αρχίζουν να  διαμορφώνουν την περιβαλλοντική συνείδηση του αυριανού «ενεργού» πολίτη. Μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παράγονται και αναπαράγονται γνώσεις, στάσεις, αξίες και δεξιότητες που συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός νέου ήθους. Κι όλη αυτή η διαδικασία είναι διαχρονική, χωρίς ημερομηνία λήξης, είναι τρόπος ζωής και συνολικότερης συμπεριφοράς. Είναι η εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο.

Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και σύνθημα « η γη είναι στο χέρι μας», δημιούργησαν αφίσες με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος τις οποίες και ανάρτησαν έξω από το Νηπιαγωγείο τους με σκοπό να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν και τους ενήλικες.

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ (και εκπαιδευτικών) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ Self-tests

https://blogs.sch.gr/2niptyrnavlar/files/2021/05/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΓΟΝΕΩΝ-αυτοδιαγνωστικο-τεστ.docx

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ (και εκπαιδευτικών) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ Self-tests

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Την παραλαβή των self-tests που θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούν να προμηθευτούν αυτή την εβδομάδα εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ειδικότερα,

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας, μπορούν να δηλώσουν εδώ: https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/&

 

το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσουν τη Σχολική κάρτα για COVID-19.

Εναλλακτικά επισυνάπτω παρακάτω σε μορφή pdf τη σχολική κάρτα που πρέπει να εκτυπώσουν και να επιδεικνύουν στο Νηπιαγωγείο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

 

 

η προϊστάμενη του Νηπ/γείου

ΜΑΓΓΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2020-2021Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ωρολόγιο πρόγραμμα Νηπιαγωγείου σχ. έτος: 2020-2021Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε