«Αποκριάτικο ξεφάντωμα με ήθη έθιμα και μασκαρέματα »

Έφτασε και φέτος πάλι

το τρελό το καρναβάλι.

Όλοι ας μασκαρευτούμε

Και ας συστηθούμε!

αποκρια 2025 4

Ήθη και Έθιμα

“Χάσκα”

 

αποκριες 2025

“Αλευρομούρηδες”

αποκρια 2025 1

αποκρια 2025 5

Καλές Αποκριές και Καλή Σαρακοστή!!!!

αποκρια 2025 2

«Αποκριάτικο καπέλο»

«Καπέλο»

Κοίτα όμορφο καπέλο

που έφτιαξα εγώ

μαζί με τους γονείς μου

και έφερα εδώ!!

Το παραμύθι «Η Αλεπού η Καπελού» της Γιολάντας Τσορώνη, έγινε η αφορμή για να σχεδιάσουν με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά το δικό τους καπέλο με τη βοήθεια των γονιών τους και να το παρουσιάσουν στην ολομέλεια της τάξης μας!

Με φαντασία και ποικίλο υλικό που χρησιμοποίησαν (ζυμαρικά, όσπρια, χαρτιά πον-πον, σερπαντίνες, σύρμα πίπας, φτερά κ.ά.) ετοίμασαν το αποκριάτικο καπέλο τους και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

IMG 20250226 194428

IMG 20250226 194217

20250226 085650

Ήρθε η ώρα να τα φορέσουμε!!!

20250226 124823

20250226 1253580

 

«Τσικνοπέμπτη στο Νηπιαγωγείο»

«Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή ή Προφωνή, η Απόκρεω και η Τυροφάγος). Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας (Απολυτή) σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (απόκρεω) ίσχυε η νηστεία, έτσι η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα και το τραπέζι ήταν γιορτινό. Ονομάζεται τσικνοπέμπτη γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα που βγάζει έντονη μυρωδιά ,τσίκνα.

Είναι μια μέρα προετοιμασίας για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα. Μια προετοιμασία που έγκειται στην προσπάθεια να βιώσουμε τις επερχόμενες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

Πληροφορίες από το Διαδίκτυο

Έτοιμοι για φαγοπότι!!

ΑΠΟΚΡΙΑ2

ΑΠΟΚΡΙΑ3

Διασκεδάζουμε ,περνάμε καλά και το φωνάζουμε!!!

ΑΠΟΚΡΙΑ

Και του χρόνου με υγεία !!

ΑΠΟΚΡΙΑ1

 

 

Σχέδιο Δράσης 2024-2025 «Εγώ είμαι εγώ κι όταν θα πάω στο Δημοτικό θα δείξω ότι μπορώ!»

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης για την ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό και λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους του προγράμματος για την ανάπτυξη συνθηκών συνεργασίας, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία- μαθητών και εκπαιδευτικών  δεχθήκαμε στο Νηπιαγωγείο  τους μαθητές της πρώτης τάξης του γειτονικού μας Δημοτικού ως συνέχεια της δικής μας πρότερης επίσκεψης.

Καλωσορίσαμε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης  τους περσινούς μαθητές μας και ανταλλάξαμε αγκαλιές και χαμόγελα !

Τραγουδιστά είπαμε γλυκές Καλημέρες !!

Μέσα σε ένα όμορφο κλίμα διαλόγου τους θέσαμε τα ερωτήματα που είχαμε ετοιμάσει, πήραμε απαντήσεις και ανακαλύψαμε κοινά στοιχεία.

εικόνα Viber 2025 02 09 20 42 41 250

Η κυρία Αθηνά μαζί με τους μαθητές της, μας μίλησαν για τον τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια του μαθήματος και γενικά για το ημερήσιο πρόγραμμα τους.

εικόνα Viber 2025 02 09 20 43 25 596

Βλέποντας φωτογραφίες και βίντεο θυμηθήκαμε και αναπολήσαμε τις στιγμές  που περάσαμε όλοι μαζί την προηγούμενη χρονιά !!

εικόνα Viber 2025 02 09 20 42 51 207

Οι μαθητές του Δημοτικού αφού μας αφιέρωσαν το τραγούδι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» το οποίο είχαν επενδύσει με ψυχοκίνηση, μας έδωσαν μία όμορφη κατασκευή που ετοίμασαν με ζωγραφιές εμπνευσμένες από το τραγούδι!

εικόνα Viber 2025 02 09 20 42 41 143

«Παρέα με το Μουσικό Σχολείο στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης 2024-2025»

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης 2024-2025, μας επισκέφθηκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και αφού  μας μίλησαν για τη Μουσική, τη γλώσσα της- τις νότες, μας παρουσίασαν τα μουσικά όργανα που είχαν φέρει, ακροαστήκαμε ένα μουσικό κομμάτι που είχαν ετοιμάσει για εμάς, μυηθήκαμε στις μουσικές έννοιες  και παίξαμε μουσικά παιχνίδια !

Οργανογνωσία !

οργανωγνωσία παρουίαση

Νότες: η γλώσσα της Μουσικής !

νοτες η γλώσσα της μουσικής 1

 

νοτες 2

 Παιχνίδια με την ένταση της Μουσικής

forte

παιχνίδι forte  πιανο 2

piano

παιχνιδι piano

Άκουσε και βρες ποιο μουσικό όργανο είναι!

ψυχοκινητικό 1 άκουσε και βρες το όργανο

ψυχοκινητικο βρες ποιο οργανο

Παρέα με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου !!!

παρέα με το μουσικό

 

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου  γι’ αυτήν  την όμορφη μουσική εμπειρία !

 

Αποτυπώνοντας την μουσική εμπειρία μας στο χαρτί

 

 

1738753868058

1738753849872 1

 

..ετοιμάσαμε μια ευχαριστήρια αναμνηστική κάρτα την οποία και στείλαμε στο Μουσικό Σχολείο !!

1738753957489

1738753938959

1738753906424