Ένας εκδότης στο σχολείο!

εικόνα Viber 2024 05 27 22 53 01 644
εικόνα Viber 2024 05 27 22 53 01 644

Τη Δευτέρα 27  του Μάη μας επισκέφτηκε ένας εκδότης, ο κος Βάρφης. Μας παρουσίασε με ποιον τρόπο μια ιδέα γίνεται βιβλίο, ποιοι είναι οι επαγγελματίες που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία και πόσο χρόνο χρειάζεται μέχρι το βιβλίο να πάρει τη θέση του στο βιβλιοπωλείο. Εμείς στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων μιλήσαμε για τον συγγραφέα, τον εικονογράφο, τον εκδότη, τον επιμελητή, τον μεταφραστή, τον γραφίστα, αλλά δεν μιλήσαμε για τον τυπογράφο, τον βιβλιοδέτη και τον διαφημιστή και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην προώθηση ενός βιβλίου!

Όποιος θέλει να θυμηθεί τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων “Ένα βιβλίο γεννιέται” μπορεί να επιλέξει τον τίτλο για να ανοίξει η παρουσίαση!

Η κ. Δικαιωματάκη επισκέπτεται το σχολείο μας!

εικόνα Viber 2024 05 26 08 45 01 691
εικόνα Viber 2024 05 26 08 45 01 691

εικόνα Viber 2024 05 26 09 05 19 389

Την Παρασκευή 24/05 μας επισκέφτηκε η κ. Δικαιωματάκη μαζί με τους βοηθούς της με σκοπό να μας γνωρίσει και να συζητήσουμε για το ταξίδι ανακάλυψης που κάναμε μαζί τους  στη χώρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα από την Πυξίδα που ολοκληρώθηκε τέλη Μαρτίου με πολλούς ήρωες, τον κο. και την κα. Δικαιωματάκη, τη λευκή Νεράιδα, τον καπετάνιο, το πουλάκι στο δάσος της Ελευθερίας, την Εφευρέτρια, που μας οδήγησαν με τις Αποστολές τους και τα φωνητικά μηνύματα στο μαγικό ταξίδι γνωριμίας με τα Δικαιώματά μας. Μαζί μας είχαμε την Πυξίδα να μας δείχνει τον δρόμο και την αόρατη Πανοπλία-Ασπίδα να μας προστατεύει! Μάθαμε να σεβόμαστε, να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας όποτε χρειάζεται. Συστηθήκαμε στην κα. Δικαιωματάκη και της αναφέραμε τον πιο αγαπημένο ήρωα αλλά και την πιο αγαπημένη Αποστολή! Για όλα αυτά μας έχρισε επάξια βοηθούς της με την υπόσχεση να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τα Δικαιώματά μας!

Οι αγαπημένες μας Αποστολές!

Ας θυμηθούμε το μουσικό σύνθημα που μας καλούσε σε μια καινούρια Αποστολή!

Εάν θέλετε να ξαναθυμηθείτε τις 10 Αποστολές  από την κα. και τον κο. Δικαιωματάκη, επιλέξτε το όνομα για να σας ανοίξει η παρουσίαση!

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της Πυξίδας για την άψογη συνεργασία και επικοινωνία!

4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Ένα βιβλίο γεννιέται”

Το τέταρτο και τελευταίο Εργαστήριο Δεξιοτήτων ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα με την επίσκεψη του εκδότη Χρήστου Βάρφη ο οποίος επιμελήθηκε την έκθεση βιβλίου μας και μερίμνησε για την επίσκεψη του συγγραφέα Φώτη Γιάντσιου στο σχολείο μας. Ο κ. Βάρφης θα μας παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα 27/05, πώς μια ιδέα γίνεται βιβλίο! Στο Εργαστήριο αυτό τα παιδιά προσέγγισαν βιωματικά όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός βιβλίου από τη σύλληψη της ιδέας και τη συγγραφή μέχρι τη βιβλιοδεσία και την προώθησή του στο αναγνωστικό κοινό. Άντλησαν γνώσεις μέσα από την επαφή τους με επαγγελματίες του χώρου! Έγραψαν και εικονογράφησαν το δικό τους βιβλίο, το οποίο πήρε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού που διοργανώνει η Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης με τίτλο ” Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου”( Το παραμύθι αυτό θα αναρτηθεί μετά τις 6/06, ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού).Οι μαθητές ανακάλυψαν και άλλες εναλλακτικές μορφές βιβλίων, όπως τα ηλεκτρονικά και τα ηχητικά βιβλία!΄Μα πάνω απ’όλα αγάπησαν το βιβλίο, καλλιέργησαν τον σεβασμό προς αυτό και από καλοί αναγνώστες έγιναν ενεργητικοί δημιουργοί και συγγραφείς! Στην παρακάτω παρουσίαση θα δείτε πώς τα παραπάνω έγιναν πράξη!