Ενδιαφέροντα βίντεο με ήρωες γεωμετρικά σχήματα

 

 

Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο του Shel Silverstein
σε αφήγηση του Μιχάλη Κλεάνθη και μουσική Nino Rota – Romeo and Juliet – Love Theme

Ένα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων!

Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας.

Ο τριγωνοψαρούλης…

Τα σχήματα χορεύουν!

To ταξίδι του κύκλου

Καλή χρονιά 2020

Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Νηπιαγωγείου Πεύκων εύχεται στους αγαπητούς μαθητές και γονείς τους χρόνια πολλά. Το 2020 να φέρει υγεία, ευτυχία ,ειρήνη και πολλή δημιουργία!

Πολλές ευχαριστίες στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που για μια ακόμη χρονιά μας πρόσφερε βασιλόπιτες και δωράκια για τους τυχερούς !Ευχαριστούμε τα ζαχαροπλαστεία Καρδάση για την ευγενική τους χορηγία.

 » περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου

Σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη συνάδελφο, εκπαιδευτικό, αλλά και συγγραφέα κα Μαρία Κουτσανοπούλου. Η κα Μαρία μας παρουσίασε το τελευταίο της δημιούργημα με τίτλο «Ας πούμε αυτή τη λέξη» και συμμετείχαμε με ενδιαφέρον  και χαρά!

Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο γεμάτο εικόνες και χρώματα που σε προδιαθέτουν για κάτι πολύ

 » περισσότερα

Η παραμυθού στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου μας επισκέφτηκε η Ανθή, η παραμυθού, και ο Αλέξανδρος, ο μουσικός της.Περάσαμε ένα υπέροχο πρωινό μαζί τους, παρέα με τα παραμύθια τους, τα τραγούδια τους και τα κάλαντα μας, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 » περισσότερα

H ιστορία της Γέννησης του Χριστού

Στις 3 Δεκεμβρίου σβήσαμε τα φώτα, ανάψαμε κεράκι και αφηγηθήκαμε την ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Μοιράσαμε ρόλους, ντυθήκαμε και ορίστε! Ήταν μαγευτικά…

Παναγία, Ιωσήφ, βοσκοί, Μάγοι, Άγγελοι, Πανδοχείς, Ηρώδης, ανταποκρίθηκαν επάξια στους ρόλους τους! Πάρτε και μια γεύση αγαπημένοι μας γονείς!

 » περισσότερα

Κάλαντα

Φέτος μαθαίνουμε τέσσερα κάλαντα.Κι επειδή μας ζήτησαν τα παιδιά να τα ανεβάσουμε στο blog μας για να τα ακούν και να τα τραγουδούν,με πολλή χαρά το κάναμε!

Χριστούγεννα Πρωτούγεννα

Ελάτε εδώ γειτόνισσες (χριστουγεννιάτικα κάλαντα Ηπείρου)

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα Χίου

Κεφαλλονίτικα κάλαντα

Σούρβα σούρβα (ευχές Φώτων)

Στολίσαμε το δέντρο!

Ο στολισμός του δέντρου και γενικότερα του σχολείου είναι ένας από τους στόχους που θέτουμε για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Η τάξη έγινε για μια ακόμη φορά ένα εργαστήριο καλλιτεχνικών όπου εργαζόμασταν πυρετωδώς για να πετύχουμε τον στόχο μας : να στολίσουμε το δέντρο μας στις 2 Δεκεμβρίου και να ανάψουμε το αστέρι του. Χιονάνθρωποι,

 » περισσότερα