Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου

Έργα ζωγράφων με θέμα την 25η Μαρτίου

Η ιστορία της επανάστασης μέσα από την τέχνη

 

Ηρωικές μορφές της επανάστασης

 

Το κρυφό σχολειό-Το ποίημα του Ι. Πολέμη

Ο Ευαγγελισμός της Παναγίας

 

 » περισσότερα

Αποκορύφωση αποκριάς

Παρασκευή 8 Μαρτίου και ξεφαντώνουμε μασκαρεμένοι, χορεύοντας και απολαμβάνοντας αστεία αποκριάτικα παραμύθια που μας αφηγείται με το δικό της υπέροχο τρόπο η παραμυθού κα Ανθή, συνοδευόμενη απο τον μουσικό κο Αλέξανδρο.

 » περισσότερα

Η Αμυγδαλιά

Η ιστορία της αμυγδαλιάς:

Η αμυγδαλιά ήταν ένα νέο, πανέμορφο, ροδαλό κορίτσι. Η μητέρα της την αγαπούσε πολύ, φοβόταν όμως τις κρύες μέρες του χειμώνα να την αφήσει να βγει έξω για να μην κρυώσει. Γι’ αυτό το χειμώνα την κλείδωνε στο δωμάτιό της. Μια μέρα όμως ο Βοριάς πέρασε έξω από το παράθυρό της,

 » περισσότερα

Αποκριές 2019

Από νωρίς το πρωί της Τσικνοπέμπτης αρχίσαμε τις ετοιμασίες στην κουζίνα. Τα τραπέζια στρώθηκαν έξω στο χωλ για όλα τα παιδιά γιατί τη μέρα αυτή γιορτάζουμε και διασκεδάζουμε παρέα. Οι μυρωδιές από την κουζίνα έκαναν τα παιδιά να πεινάσουν νωρίτερα. Ο παππούς ο Σπύρος έκανε την προετοιμασία του από την προηγούμενη.

 » περισσότερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η σχολική μας μονάδα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των νηπιαγωγείων Πεύκων για την πολύτιμη βοήθειά του σε έργο υποδομής του σχολείου (σταθεροποίηση  προτζέκτορα ).

Ευχαριστούμε!

Οι περιπέτειες του Λάμπρου!

Πάει καιρός από τότε που ο συμμαθητής μας Λάμπρος- Ηλίας Νάνος έγραψε τις περιπέτειες που είχε με τους φανταστικούς φίλους του. Ο μικρός μας συγγραφέας τις εικονογράφησε και είμαστε πλέον έτοιμοι να τις διαβάσουμε και ηλεκτρονικά!

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά στον συμμαθητή μας!

 » περισσότερα

Αλκυονίδες Μέρες

Οι όμορφες ηλιόλουστες μέρες του Φεβρουαρίου μας ενέπνευσαν στη δημιουργία του βιβλίου με τίτλο: » Η ιστορία της Αλκυόνης». Πρόκειται για έναν μύθο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα.

Απολαύστε το:

Η Ιστορία της Αλκυόνης