Μία τελεία αφορμή για μοναδικές δημιουργίες!

Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε τα παιδιά που διστάζουν, που έχουν ίσως χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, να δημιουργήσουν! Είναι αυτά που στέκονται μπροστά σε ένα λευκό χαρτί με ένα σωρό χρώματα στο τραπέζι, αλλά δεν ξεκινούν…”Κυρία, δεν μπορώ να το κάνω, δεν ξέρω να ζωγραφίζω!” Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να διαβάσουμε το βιβλίο “Η τελεία” του Peter Reynolds. H Λία, η ηρωίδα του βιβλίου πιστεύει ότι δεν μπορεί να ζωγραφίσει, είναι όμως έτσι; Εμείς στο σχολείο το διαβάσαμε, εσείς μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο και να βρείτε τις απαντήσεις!

 

Ύστερα δοκίμασαν τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους τελείες. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους!Τα παιδιά μπορούν να μεταμορφώσουν μια μικρή τελεία σε ένα έργο τέχνης!

Δουλέψαμε τις τελείες μας και στις ομάδες!

ομαδικη 1 1  ομαδικη 2ομαδικη 3ομαδικη 4

εικόνα Viber 2023 10 04 23 01 03 786

Πολλοί ζωγράφοι έκαναν τέχνη με τελείες και βουλίτσες! Όπως η τέχνη του Ζωρζ Σερά!

Αλλά και η Yayoi Kusama, μία εικαστικός από την Ιαπωνία δημιούργησε τέχνη με τελείες! Ας μάθουμε για τη ζωή και την ιδιαίτερη τέχνη της!



Λήψη αρχείου

Eμπνευστήκαμε από τα έργα της Yayoi, κάναμε μίξεις χρωμάτων, φτιάξαμε καινούρια χρώματα! Ανακατέψαμε το κόκκινο με το κίτρινο, το κόκκινο με το μπλε, το μπλε με το κίτρινο! Και ύστερα βουτήξαμε τις μπατονέτες στο πορτοκαλί, το μωβ, το πράσινο και γεμίσαμε με τελείες τα αρχικά γράμματα του ονόματός μας!

1695927706737

Επιλέξτε τον παραπάνω κύβο για να δείτε τις δημιουργίες μας!

1695929227319

Επιλέξτε το παραπάνω τετράγωνο, έχει έναν κρυμμένο θησαυρό!

1695930149713

Η τελεία γίνεται τραγούδι στο γατί της Αγνής, ελάτε να το ακούσουμε και να χαλαρώσουμε!

Μείνετε συντονισμένοι με το blog του σχολείου, οι τελείες και οι βούλες θα μας εμπνεύσουν και να είστε εδώ για να καμαρώσετε τις δημιουργίες μας!

To-be-continued-tomorrow-3 GIFs - Get the best GIF on GIPHY