“Το ασχημόπαπο” η αφόρμηση για το Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Ξεκινάμε τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και την πρώτη θεματική ενότητα: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα. Τα παιδιά θα καλλιεργήσουν δεξιότητες μάθησης(4C), δεξιότητες της κοινωνικής ζωής(κοινωνικές δεξιότητες, ενσυναίσθηση και ευαισθησία, υπευθυνότητα, ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα) και δεξιότητες διαμεσολάβησης και κοινωνικής ενσυναίσθησης. Οι δεξιότητες αυτές είναι απαραίτητες και χρήσιμες για την επιβίωση του παιδιού σε έναν κόσμο που αλλάζει και μεταβάλλεται διαρκώς. Αποτελούν εφόδιο για να ανταπεξέλθει στην πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του σύγχρονου κόσμου.

Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε και να πάρουμε αφορμή από την εξαιρετική κουκλοθεατρική παράσταση της Χ.Α.Ν.Θ “Το ασχημόπαπο”  σε ερμηνεία, σκηνικά και κούκλες της Χριστίνας και Λίτσας Μπήτιου. Το παραμύθι αυτό αγγίζει με διακριτικότητα και πολλή ευαισθησία την απόρριψη, τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τη συνεργασία!  

«Το Ασχημόπαπο», είναι η ιστορία ενός μικρού κύκνου που γεννήθηκε ανάμεσα σε πάπιες και κότες. Το παραμύθι αυτό αναφέρεται κατ’εξοχήν στη διαφορετικότητα, αλλά και στο πως γνωρίζοντας τον εαυτό μας, μεταμορφωνόμαστε σε αυτό που αναδεικνύει την πραγματική μας ομορφιά.
Από την πρώτη μέρα η συμπεριφορά όλων προς το παπί ήταν απαίσια και γινόταν κάθε μέρα και χειρότερη. Όλοι στην αυλή το κυνηγούσαν, το περιγελούσαν και η κυρά κότα με τον κόκορα του έλεγαν πόσο αηδιαστικά άσχημο ήταν οπότε αναγκάστηκε να πετάξει μακριά. Έκλεισε τα μάτια του για να μην φοβίζει κανέναν και έτρεξε να χωθεί σε κάτι καλαμιές εκεί κοντά. Εκεί λοιπόν στις καλαμιές ξεκινάει μια υπέροχη φιλία με ένα άστεγο παπί που έγιναν φίλοι αχώριστοι. Μια φιλία εξιδανικευμένη και ολοκάθαρη που μόνο μέσα από την Τέχνη μπορεί να παραχθεί τόσο απόλυτα.( Πηγή: cityportal)

Το Ασχημοπαπο -Κουκλοθέατρο

Tiada huraian foto disediakan.

Tiada huraian foto disediakan.

Η ερμηνεία, οι κούκλες και τα σκηνικά της Χριστίνας και της Λίτσας Μπήτιου ενθουσίασαν για μια ακόμη φορά τα παιδιά που συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης με προτάσεις, λύσεις και πολύ γέλιο. Ας παρακολουθήσουμε σκηνές από την εξαιρετική παράσταση! Και βέβαια να ευχηθούμε καλή αρχή στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων που μόλις ξεκίνησε!

Ξεκινάμε με το σύνθημα “Εγώ κι εσύ μαζί”

Η λέξη “μαζί” είναι λέξη μαγική που κρύβει μέσα της πολλή δύναμη! Μ’ αυτή μπορείς να ξεπεράσεις δυσκολίες, να περάσεις όμορφα, να πετύχεις τους στόχους σου. “Together” στ’ αγγλικά!

Handshake GIFs - Get the best gif on GIFER

Together United GIFs - Get the best GIF on GIPHY