Δόντια γερά, τρώγοντας υγιεινά!

 

Εργαστήρια ΔεξιοτήτωνΣτοματική υγεία & Λαμπερό χαμόγελο - 12 και 130 χαμογελάκια

Το Πρόγραμμα Καλλιέργειας Δεξιοτήτων με τίτλο « Δόντια Γερά, τρώγοντας υγιεινά» εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» τα οποία αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση με την προσθήκη των θεματικών κύκλων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου και αξιοποιούν μεθόδους διερευνητικής  – ανακαλυπτικής μάθησης. Η στοχοθεσία του προγράμματος έχει προσδιοριστεί βάσει των λεγόμενων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και ειδικότερα με τις Δεξιότητες του 21ου (4C’s)και τις Δεξιότητες του Νου. Οι στόχοι ως προς το θέμα είναι :

  1. να γνωρίσουν τη στοματική κοιλότητα, τα όργανα που βρίσκονται σ’αυτή και τις λειτουργίες που επιτελούν
  2. να γνωρίσουν γενικά τα δόντια(ονομασίες, μέρη, χρησιμότητα, νεογιλά-δόντια ενηλίκων)
  3. να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της διατροφής των δοντιών
  4. να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της προληπτικής ιατρικής του οδοντιάτρου

Ανήκει στη θεματική ενότητα Ζω καλύτερα -Ευ ζην και στην υποθεματική Υγεία- Διατροφή. Ξεκίνησε τον μήνα Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο. Στον παρακάτω πίνακα padlet αναρτήθηκαν σε κατηγορίες παραμύθια, τραγούδια, εικόνες, παιχνίδια, εργασίες, εκπαιδευτικά βίντεο που έχουμε επεξεργαστεί για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων. Τα εργαστήρια συνεχίζονται όλο τον Νοέμβριο με καινούρια θέματα(όπως η επικείμενη επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας) και ο πίνακας θα εμπλουτίζεται αναλόγως. Καλή περιήγηση!

Κάθε στήλη κατηγορία έχει δεξιά μια μπάρα την οποία μπορείτε να ανεβοκατεβάζετε για να δείτε όλο το περιεχόμενο, υπάρχει και μια μπάρα στο κάτω μέρος του πίνακα, μετακινείστε την για να δείτε όλες τις κατηγορίες.

Μετάβαση στο padlet.com