Άθλημα, γυμναστική, χαρά, διασκέδαση, γιορτή!

Με αφορμή την Ημέρα Αθλητισμού στις 27 Σεπτεμβρίου και τις δραστηριότητες που οργανώσαμε εκείνη την ημέρα τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και τα αθλήματα. Έτσι ξεκίνησε ένα project με ένα καταιγισμό ιδεών και γνώσεων από τα παιδιά!

 

Στη συνέχεια συζητήσαμε τι θέλουν να μάθουν και να κάνουν .

 

Το επόμενο βήμα μας ήταν να επιλέξουμε το τραγούδι εκείνο που θα είναι το σύνθημα για το πρόγραμμα και τη συγκέντρωση στην ολομέλεια της τάξης. Διαγωνίστηκαν τέσσερα τραγούδια.

και τέλος

Μετά από γραπτή ψηφοφορία τηρουμένης κάθε νόμιμης διαδικασίας τα παιδιά επέλεξαν το goal των LOCOMONDO.

Ήρθε η ώρα για τη μασκότ μας. Ξαπλώσαμε την Αγγελίνα κάτω στο χαλί και σχεδιάσαμε το περίγραμμά της.(Η δραστηριότητα δεν ολοκληρώθηκε ακόμη, είναι σε εξέλιξη)

Βρήκαμε τίτλο στο πρόγραμμά μας…Άθλημα, γυμναστική, χαρά, διασκέδαση, γιορτή!

Μετά από όλα αυτά είμαστε έτοιμοι για τον σχεδιασμό των πρώτων επισκέψεων. Αποφασίσαμε να καλέσουμε πρώτα- πρώτα τον πατέρα του Θάνου που είναι ποδοσφαιριστής και τη μητέρα του Μάριου που είναι προπονήτρια handball. To ποδόσφαιρο το γνώριζαν,το handball όμως όχι. Για να τους προετοιμάσουμε τους δείξαμε στον προτζέκτορα αγώνες και από τα δυο αθλήματα. Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουν τη διαφορά. Τους γεννήθηκαν απορίες και ερωτήσεις τις οποίες γράψαμε για να τις απευθύνουν την επόμενη μέρα που θα μας επισκέπτονταν.

Την επόμενη μέρα οι επισκέπτες μας δεν απάντησαν μόνο στις ερωτήσεις μας αλλά μας έδειξαν σχετικά βίντεο με κανόνες και τεχνικές των αθλημάτων. Βομβαρδιστήκαμε με ένα σωρό λέξεις που κάποιες από αυτές τις ακούγαμε για πρώτη φορά. Η φοιτήτρια που κάνει πρακτική στο Νηπιαγωγείο μας ήταν υπεύθυνη να γράφει αυτές τις λέξεις …και ήταν πράγματι πολλές! Ισοπαλία, παράταση, αποβολή, πέναλντι, φάουλ, συμπαίκτης, προπόνηση, αθλητικός δικαστής, ποινές, προθέρμανση, τρίπλα…

 

Ακολούθησε η επίσκεψη μας με λεωφορείο στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Εκεί προπονήθηκαν από τους προπονητές που είχαν ομολογουμένως οργανώσει ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για τα παιδιά μας.

Παίρνουμε οδηγίες από την προπονήτριά μας.

 

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένα και γεμάτα καινούριες εμπειρίες , έτσι την επόμενη  μέρα συζητήσαμε τις εντυπώσεις μας και αποτυπώσαμε στο χαρτί το γήπεδο με τους παίχτες , προσέχοντας όμως τον ακριβή αριθμό των παιχτών στο γήπεδο (δέκα συν ένας τερματοφύλακας για το ποδόσφαιρο και έξι συν ένας τερματοφύλακας για το handball).Kαι το πρόγραμμα συνεχίζεται με καινούργιες δραστηριότητες με αμείωτο ενδιαφέρον.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βαγγελης ναστος

Αποτέλεσμα εικόνας για ναστος βαγγελης εικονες

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδια που παιζουν ποδοσφαιρο gif