Το Πάσχα προσφέρεται για πολλές δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά έμαθαν την ιστορία του Πάσχα μέσα από εικόνες.

1 1

Ζωγράφισαν πασχαλιές και λαγουδάκια.

2 1 3 1

Με την τεχνική της Ζωγραφικής και του κολάζ δημιούργησαν τη Σταύρωση του Χριστού.

 

8 1

Κατασκεύασαν στεφάνια (από χαρτόκουτες) και κοτοπουλάκια, κάρτες και καλαθάκια.

7 64 15 1

Κ φυσικά βάψαμε τα αβγά μας. Τα παιδιά πρώτα με κηρομπογιές ζωγράφισαν σχέδια στα αβγά και μετά τα βάψαμε παραδοσιακά κόκκινα.

9 1

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!!

 

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων , 3ος Θεματικός κύκλος ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥΖΗΝ , ασχοληθήκαμε με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)και  να κατανοήσουν τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς. Να αναπτύξουν δεξιότητες ασφαλούς μετακίνησης ως πεζοί, με το ποδήλατό τους, ως συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο των γονιών τους. Να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα οδική ασφάλειας και να γίνουν ενεργοί πολίτες με θετικές στάσεις και συμπεριφορές.

Γνωρίσαμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και οργανώσαμε περίπατο στην γειτονιά μας με σκοπό την παρατήρηση πινακίδων, διαβάσεων, πεζοδρομίων, φαναριών.

11 12 13

Κατασκευάσαμε αυτοκίνητα και φανάρια και παίξαμε παιχνίδια.

9 8

Σε συνεργασία με το τμήμα τροχαίας Καρδίτσας υλοποιήθηκε ανάλογη δράση. Η κ. Ελπίδα μίλησε στα παιδιά για τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς και στη συνέχεια κατασκεύασαν το σήμα STOP. Την ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά της, ώστε τα παιδιά  να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα τήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

32 4 1 5