Τις προηγούμενες ημέρες ασχοληθήκαμε με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παρακολουθήσαμε σχετικά εκπαιδευτικά βίντεο, παίξαμε κουκλοθέατρο το “Κανόνι της Ειρήνης” της Φρόσως Χατόγλου, δραματοποιήσαμε τη στιγμή του αποχωρισμού (τους στρατιώτες που ετοιμάζονται και ξεκινούν για τον πόλεμο). Κατασκευάσαμε σημαίες, το περιστέρι της ειρήνης, διακοσμήσαμε το σύμβολο της ειρήνης, το ιστορικό ΟΧΙ και συνθέσαμε μια ομαδική κατασκευή “οι Έλληνες πολεμούν στα βουνά της Πίνδου”.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιες από τις δημιουργίες μας. Στο βίντεο τα παιδιά τραγουδούν το υπέροχο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου “Αν όλα τα παιδιά της γης”.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!

 

 

 Με τα φθινοπωρινά χρώματα ασχοληθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας. Χρησιμοποιώντας φελλούς κάναμε τυπώματα και δημιουργήσαμε όμορφα  φθινοπωρινά τοπία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Με κομμάτια χαρτιού γλασέ δημιουργήσαμε φθινοπωρινά δέντρα.

Δέντρα που δημιουργήθηκαν στο ολοήμερο με πινέλα και τέμπερες.

BeFunky collage 6

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥΖΗΝ

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και του πρώτου θεματικού κύκλου υλοποιούμε το πρόγραμμα Το Παπάκι πάει…  Ολοκληρώνοντας το 1 Εργαστήριο, κατασκευάσαμε χρησιμοποιώντας μεγάλες ξύλινες κουτάλες κούκλες- βοηθούς. Οι κούκλες θα βοηθήσουν τον Πάκο το παπάκι να βρει το δρόμο για το σπίτι του.

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα TRUST-CODE for Team Building. Δημιουργούμε μια διαδρομή , μονοπάτι, για να αποφύγουμε τις λάσπες που δημιούργησε η βροχή. Θα χρειαστούμε ένα φίλο που τον εμπιστευόμαστε να μας βοηθήσει. Επαφή των παιδιών με τη δημιουργία κώδικα και την αποκωδικοποίηση , συνεργασία, ανάπτυξη εμπιστοσύνης, δέσιμο ομάδας. Διασκεδάσαμε μαθαίνοντας κώδικες και σίγουρα το απολαύσαμε!!!

 

Η 13 Οκτωβρίου έχει οριστεί από των Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές. Σε αυτό το πλαίσιο εμείς ασχοληθήκαμε με μια φυσική καταστροφή, τον Σεισμό. Μιλήσαμε για τη γη , το εσωτερικό της γης, τις τεκτονικές πλάκες και την κίνησή τους.  Παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο από τον ΟΑΣΠ και φτιάξαμε τον δικό μας σεισμογράφο . Αναλύσαμε τις επιπτώσεις του σεισμού, τα μέτρα προστασίας και συμμετείχαμε στην άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού ορίζοντας ως σημείο συγκέντρωσης το ΝΔ άκρο της αυλής.

 

Στο σχολείο μας ασχοληθήκαμε με τις γραμμές. Οριζόντιες, κάθετες, καμπύλες…. γραμμές…    Πλάσαμε με πλαστελίνη τις δικές μας γραμμές και μετά με το μολύβι μας στολίσαμε το καβούκι μιας χελώνας με γραμμές.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου και είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή  διαβίωσή τους. Στο νηπιαγωγείο μας υλοποιήσαμε διάφορες δράσεις με αφορμή την ημέρα αυτή. Συζητήσαμε για τα κατοικίδιά μας, τα ζωγραφίσαμε, διαβάσαμε το παραμύθι της Ελίζαμπεθ Βέρντικ “Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε”, κατασκευάσαμε ένα σκυλάκι και υλοποιήσαμε το φύλλο εργασίας της Ειρήνης Πετρίδου “σωστή και λανθασμένη συμπεριφορά” απέναντι στα ζώα.

Το ολοήμερο τμήμα δημιούργησε μια ομαδική κατασκευή.

 

Την Παρασκευή  Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, γιόρταζε ο παππούς και η γιαγιά μας. Αφού μιλήσαμε για αυτούς, αναλύσαμε τι μας αρέσει να κάνουμε μαζί τους ,φτιάξαμε μια ομαδική κατασκευή και ατομικά δωράκια που τους τα χαρίσαμε.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!

Πριν λίγες μέρες ασχοληθήκαμε με το αρχικό γράμμα του ονόματός μας. Το ζωγραφίσαμε όπως ο Romero Britto , το ζωγραφίσαμε με δαχτυλομπογιές , φτιάξαμε το αποτύπωμά του με κηρομπογιές  και φτιάξαμε  έναν λουλουδένιο κήπο με τα γράμματα του ονόματός μας.

Δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από το ολοήμερο τμήμα. Το βιβλίο του ονόματός μου είναι μια ιδέα της εξαιρετικής συναδέλφου Αριάδνης Ευαγγελοπούλου.