Αγαπητοί γονείς, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ 5/5/21 ισχύουν τα ακόλουθα:
Επαναλειτουργία σχολείων από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
-Οι μαθητές καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).
-Οι γονείς των μαθητών παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από Τετάρτη 5 Μαΐου. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.
-Το αυτοδιαγνωστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης.
-Το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή βράδυ/Δευτέρα πρωί.
-Οι γονείς των μαθητών δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/ , στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
➡️Αν το self-test είναι αρνητικό:
-Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/– .Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.
-Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.
➡️Αν το self-test είναι θετικό:
-Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/ για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.
-Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
-Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Χωρίς την παρακάτω σχολική κάρτα ΔΕΝ μπορεί το παιδί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του και θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του.

 

Και ένα ενδεικτικό βίντεο με απλές και εύκολες οδηγίες για την διενέργεια του self-test.

 

 

Ευχόμαστε καλή αρχή, με σεβασμό στην τήρηση των μέτρων για την καλύτερη προστασία όλων των μαθητών!!!