Τελευταία μέρα στο σχολείο!

21 Ιούλιος 2020

Η τελευταία ημέρα του Νηπιαγωγείου για τη φετινή χρονιά (25/6/2020) δε θα μπορούσε πάρα να περιλαμβάνει…..τι άλλο απο π α ι χ ν ί δ ι !!! Επιλέξαμε τρία παιχνίδια που περιλάμβαναν ταχύτητα, δύναμη , ευστοχία, λύση γρίφων και που τα παιδιά θα μπορούσαν να παίξουν με ασφάλεια και τηρώντας το πρωτοκόλλο  για τον covid-19: 

α) τάισε τον καρχαρία (βλ. φωτογραφίες παρακάτω)

β) νεροκουβαλητές

γ)κρυμμένος θησαυρός

Στο τέλος όλα τα παιδιά απόλαυσαν  ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια ένα δροσερό παγωτάκι -πύραυλο! Τελική επιδίωξη μας ήταν να κλείσει η φετινή δύσκολη για όλους σχολική χρονιά με γλυκιά ανάμνηση και σίγουρα το καταφέραμε!

Απο τις νηπιαγωγούς στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Μεσημβρίας Στεφανή Ευδοξία και Τριανταφύλλη Αγαθή όσο και απο την αναπληρώτρια ΕΒΠ Βρακά Μαρία πολλές ευχές για ένα Καλό Καλοκαίρι!

Γλυκό καλοκαιράκι αγαπημένο!

21 Ιούλιος 2020

Ακολουθεί η λίστα με τα πέντε αγαπημένα μας τραγούδια!πόσο μας αρέσει να τα τραγουδάμε -και γιατί όχι-να τα χορεύουμε!! Συνεχίστε να διαβάζετε ›

Kαλοκαίρι μου μυρίζει…..

21 Ιούλιος 2020

Σχέδιο εργασίας με θέμα το καλοκαίρι και οι εικαστικές δημιουργίες είχαν την τιμητική τους! Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών (με μαρκαδόρους , κηρομπογιές, ξυλομπογιές, νερομπογιές, γκλίτερ, χάρτινα ρολά, πινέλα, τέμπερες, υγρή κόλλα) και τεχνικών (ζωγραφική, κολάζ, χαρτοκοπτική, ψηφιδωτό κλπ) τα νηπιάκια μας δημιούργησαν με χαρά εξαιρετικές καλοκαιρινές κατασκευές!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5/6

10 Ιούνιος 2020

με τα νηπιάκια μας τη μέρα αυτή …………

ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ….για το τι είναι περιβάλλον!

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ και ΣΧΟΛΙΑΣΑΜΕ ……….το παραμύθι Βρωμοχώρι»της Σοφίας Ζαραμπούκα

οπως επίσης και το βιβλίαράκι «Προστασία της Φύσης» (Σ. Μαρίνκοβιτς, εκδ. Joconda)

ΑΠΟΤΥΠΩΣΑΜΕ ΣΕ ΚΟΛΑΖ………….τις ιδεες μας για την προστασία του περιβάλλοντος

ΑΚΟΥΣΑΜΕ και ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΜΕ το τραγούδι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  

και αυτό

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ δεντράκια απο ρολά υγείας και οντουλέ χαρτί

Παιχνίδια με γράμματα κ αριθμούς!

28 Μάιος 2020

Στον παρακάτω σύνδεσμο και παίζουμε πολύ όμορφα παιχνίδια με γράμματα και αριθμούς, δωρεάν από την KIDMEDIA

Δωρεάν εφαρμογές

Τα δικά μας μουσεία παιχνιδιών!!

26 Μάιος 2020

Με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό τα νηπιάκια μας δημιούργησαν τα δικά τους μουσεία παιχνιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων!!

Τα σποράκια μας φύτρωσαν!!

26 Μάιος 2020

«Σποράκι μικρό είμαι εγώ, στο χώμα κοιμάμαι για λίγο καιρό, το φως με ζεσταίνει και πίνω νερόΡιζούλες θα βγάλω, τον ήλιο θα δω, κοτσάνι θα απλώσω, θα έχω βλαστό. Με πράσινα φύλλα κομψά θα ντυθώ και φίνα λουλούδια παντού θα σκορπώ. Καρπούς θα μοιράσω με χίλιους χυμούς, σποράκια θα έχουν, στο χώμα θα μπουν».

Εγώ κι εσύ μαζί

22 Μάιος 2020

Η γνωστή συγγραφέας κ. Τσορώνη – Γεωργιάδη Γιολάντα διαβάζει για εμάς το βιβλίο της με ήρωες τις αγαπημένες μελισσούλες εδώ

Μικρή μικρή νοικοκυρά…….

22 Μάιος 2020

μεγάλη πίτα φτιάχνει! Ένα γνωστό αίνιγμα για το πιο πολύτιμο και χρήσιμο ΕΝΤΟΜΟ …τη μέλισσα!!!Γιατί όμως είναι χρήσιμη και γιατί την αποκαλούν νοικοκυρά; Τι είδους πίτα φτιάχνει;; Ας διαβάσουμε κάποιες βασικές πληροφορίες στον σύνδεσμο εδώ. 

Μπορούμε αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε αποσπάσματα απο το πολύ ενδιαφέρον βίντεο εδώ

 Ξεχωρίζουμε τις μέλισσες σε εργάτριες οι οποίες κάνουν την περισσότερη δουλειά μέσα στην κυψέλη, τις βασίλισσες που γεννάνε τα αυγά στην κυψέλη τους και τους κηφήνες που φροντίζουν τις βασίλισσες ..

Η μέλισσα αποκαλείται λοιπόν νοικοκυρά γιατί έχει το δικό της σπίτι και τη δική της οικογένεια.και είναι πολύ χρήσιμη γιατί μας προσφέρει πολλά αγνά και ωφέλιμα προϊόντα με πρώτο και κύριο το μέλι . Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε στην εικόνα:

 

Ας ακούσουμε τώρα ένα τραγούδι για τη μέλισσα ζουμ ζουμ !!

              Ζουμ Ζουμ Ζουμ , μέλισσα πετά !!!
              Ζουμ Ζουμ Ζουμ , μέλισσα πετά  !!!
              Στα δεντράκια τ ανθισμένα ..
              Στα λουλούδια τ ανοιγμένα .
              Ζουμ Ζουμ Ζουμ , μέλισσα πετά !!!

             Ζουμ, Ζουμ, Ζουμ , έλα πιο κοντά !!!
             Ζουμ , Ζουμ, Ζουμ, έλα πιο κοντά !!!
             Μη φοβάσαι μελισσάκι , 
             πέταξε στο λουλουδάκι…
             Ζουμ, Ζουμ, Ζουμ, έλα πιο κοντά !!!

Ώρα για δημιουργία! Τι θα λέγατε να ασχοληθούμε τώρα και με κατασκευή; Μια πρόταση είναι να χρησιμοποιήσουμε ρολό υγείας και μια άλλη το τύπωμα του ποδιού μας! Παίρνουμε ιδέες από τις παρακάτω εικόνες (ιδέες απο pinterest):

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠ/ΓΕΙΟ 2020 15-30 ΜΑΪΟΥ

19 Μάιος 2020

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΕΣ.  ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: 2310714086 (2oΝΗΠ/ΓΕΙΟ)ΚΑΙ 2310713555(1ο ΝΗΠ/ΓΕΙΟ)

Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων