Παρουσιάσαμε στα παιδιά τα υλικά για την παρασκευή ψωμιού. τα παρατήρησαν. τα μύρισαν και τα παρουσιάσαμε ένα ένα.
Το αλεύρι(σταρένιο και μαλακό), το νερό, το λάδι. το αλάτι, τη μαγιά, το προζύμι και τη σφραγίδα για τα πρόσφορα. Επίσης τα ταψιά και τα μεγέθη που χρησιμοποιούνται για την κάθε περίπτωση. Τα πρόσφορα τοποθετούνται σε μικρά ταψιά και σφραγίζονται με την ειδική σφραγίδα.
Τα παιδιά παρακολούθησαν τη διαδικασία του ζυμώματος και της παρασκευής του ψωμιού.
Τα σκεπάσαμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν και να τα ψήσουμε.
Κατασκευή καπέλου φούρναρη, το οποίο πήραν στο σπίτι τους. Την επόμενη μέρα δοκιμάσαμε το ψωμί μας.

















