Η τέχνη του ζυμωτού ψωμιού.

Παρουσιάσαμε στα παιδιά τα υλικά για την παρασκευή ψωμιού.  τα παρατήρησαν. τα μύρισαν και τα παρουσιάσαμε ένα ένα.

Το αλεύρι(σταρένιο και μαλακό), το νερό, το λάδι. το αλάτι, τη μαγιά, το προζύμι και τη σφραγίδα για τα πρόσφορα. Επίσης τα ταψιά και τα μεγέθη που χρησιμοποιούνται για την κάθε περίπτωση. Τα πρόσφορα τοποθετούνται σε μικρά ταψιά και σφραγίζονται με την ειδική σφραγίδα.

20241127 110123 20241127 110127 20241127 110145 20241127 110203 20241127 110206 20241127 110209

Τα παιδιά παρακολούθησαν τη διαδικασία του ζυμώματος και της παρασκευής του ψωμιού.

20241127 111008 20241127 111110 20241127 112437 20241127 112745 20241127 112839

Τα σκεπάσαμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν και να τα ψήσουμε.

20241127 143512 20241127 143518 20241127 150757 20241127 150901 20241128 065823

Κατασκευή καπέλου φούρναρη, το οποίο πήραν στο σπίτι τους. Την επόμενη μέρα δοκιμάσαμε το ψωμί μας.

 

20241127 12534620241127 125413