Συμμετοχή των μαθητών μας στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ”ΧΟΠΑ Ήρωες 112″

Φέτος τα παιδάκια   μας θα γίνουν ΧΟΠΑ Ήρωες!

“ΧΟΠΑ Ήρωες 112» ή αλλιώς πώς τα μικρά παιδιά σώζουν τους παππούδες τους από εγκεφαλικό.

Φέτος, για πρώτη φορά παίρνουμε μέρος στην βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου και την ανάγκη για άμεση δράση.  Στόχος της δράσης είναι  να διδάξουμε  στα παιδιά νηπιακής ηλικίας (5 έως 6 ετών) πώς να βοηθήσουν κάποιον μεγαλύτερο που παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο, αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα και μαθαίνοντας πώς να καλέσουν το 112.

Ένα κουτί με υλικό έφτασε  στο σχολείο μας!

Ένας φάκελος με υλικό και βιβλίο δραστηριοτήτων για κάθε παιδί και εκπαιδευτικούς!

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις εκπαιδευτικούς  σε συνεργασία με  την  νοσηλεύτρια του  νηπιαγωγείου. Οι μαθητές θα παραλάβουν το φάκελο του υλικού (ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ) πάνω στον οποίο θα εργαστούν με σκοπό να μάθουν οι ίδιοι και να μεταφέρουν τις νέες γνώσεις τους στις οικογένειές τους, για την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου και την ανάγκη να δράσουν άμεσα, σώζοντας αγαπημένα πρόσωπα, κυρίως τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Το εγκεφαλικό είναι θεραπεύσιμο! Για να μειώσουμε τις επιπτώσεις του πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα:

Πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματά του.

 Πρέπει να καλέσουμε άμεσα ασθενοφόρο.

Τι είναι  όμως οι «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»;

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “Angels Initiative” και αποσκοπεί στην ενημέρωση και προετοιμασία των μικρών παιδιών, ώστε να αντιληφθούν ποια είναι τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου σε έναν μεγαλύτερό τους και να μπορέσουν να καλέσουν έγκαιρα στις πρώτες βοήθειες χρησιμοποιώντας τον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.


Επειδή το πρόγραμμα έχει ως στόχο να μάθουν τα παιδιά διασκεδάζοντας, οι Χόπα ήρωες έχουν το δικό τους τραγούδι:

Τραγούδι ΧΟΠΑ Ήρωες 112