ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ (CODE WEEK) 2023

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού  έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού (coding) και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. 

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Στα πλαίσια λοιπόν της φετινής εβδομάδας προγραμματισμού και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει με δραστηριότες κώδικα και προγραμματισμού!

Στην πρώτη δραστηριότητα τα νήπια «σπάνε» τον κώδικα και ανακαλύπτουν την κρυμμένη φράση!!

382575667 665908335499142 8276029555299824861 n 2

Στη δεύτερη, τα νήπια γνωρίζουν το τραγούδι της παρεούλας που μιλά για τους κανόνες (κάνουμε ησυχία, σηκώνουμε χεράκι για να μιλήσουμε, κοιτάμε και ακούμε προσεκτικά…). Κάθε κανόνας αντιστοιχεί σε μία κάρτα (5 κάρτες). Αυτές τοποθετούνται στο πλέγμα και τα παιδιά δημιουργούν διαδρομές προγραμματίζοντας τη Bee bot, ώστε να “περάσει” από κάθε εικόνα με τη σωστή σειρά (όπως το λέει το τραγούδι) κι έτσι να μάθει τους κανόνες.

H ΒΕΕΒΟΤ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ 1

Στην τρίτη δραστηριότητα, τα νήπια αναγνωρίζουν και κατονομάζουν  τις 4 εποχές μέσα από τις αλλαγές που επέρχονται  στα δέντρα, στις καιρικές συνθήκες, στη φύση και στο περιβάλλον  γενικότερα. Τοποθετούμε στο πλέγμα   σε διάφορα σημεία τις εικόνες των 4 εποχών, που υπάρχουν ως καρτέλες αναφοράς στο ημερολόγιό μας και   οι μαθητές/τριες καλούνται να οδηγήσουν- προγραμματίζοντας το  ρομποτάκι Bee-bot-  στην εικόνα που ταιριάζει με την εποχή για την οποία ρωτάμε,  με την μορφή αινίγματος-γρίφου. Ποια είναι η εποχή; (που κιτρινίζουν και πέφτουν τα φύλλα των δέντρων, κάνει πολύ κρύο και χιονίζει, ανθίζουν τα λουλούδια και πρασινίζει η φύση, κάνει πολύ ζέστη).

ΕΠΟΧΕΣ

Όλα τα νήπια  έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο κι εργάστηκαν με ενδιαφέρον σε όλες τις δραστηριότητες!! Τους αξίζουν πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τη συμμετοχή τους, για την οποία έλαβαν και ατομικό πιστοποιητικό!!

1 1

Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλα τους!!