ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Στο νηπιαγωγείο μας σήμερα, στα πλαίσια του θεματικού κύκλου Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη-Ανθρώπινα Δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε δράση από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες  του Δ. Καρδίτσας για τα δικαιώματα του παιδιού. Είχαμε την χαρά να επισκεφτεί το νηπιαγωγείο μας, ο κ. Θανάσης Κουρόγλου, Βιβλιοθηκονόμος των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ. Καρδίτσας. Οι μαθητές μας  μέσα από τα  παραμύθια που τους παρουσίασε ο κ. Θανάσης ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και συζήτησαν για  την διαφορετικότητα, αλλά και για τα δικαιώματα των παιδιών.  Σχεδίασαν  τις παλάμες τους, τις χρωμάτισαν με χρώματα της επιλογής τους και έφτιαξαν ένα ουράνιο τόξο!!!

Ήταν πραγματικά,  μία εξαιρετική εμπειρία!!!

Κύριε Θανάση, σας ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε την Άνοιξη με όλη σας την ομάδα, όπως μας υποσχεθήκατε!!!

PC080035

Μοιάζουμε διαφορετικοί, αλλά είμαστε ίδιοι!

PC080031PC080021PC080037PC080019

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΒΟΗΘΑ΄΄ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ΄΄

Η δράση προσφοράς και αλληλεγγύης για ΄΄Το Χαμόγελο του Παιδιού΄΄ ολοκληρώθηκε. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα -γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές- ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του  νηπιαγωγείου με προθυμία και συγκέντρωσαν μία σημαντική ποσότητα τροφίμων. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου ενημερώθηκαν για τον εθελοντικό οργανισμό΄΄ Το Χαμόγελο του Παιδιού΄΄, τις δράσεις, τον σκοπό και το όραμα του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου να είναι όλα τα παιδιά χαμογελαστά. Τα νηπιάκια μας με πολλή αγάπη διακόσμησαν τις κούτες, ζωγράφισαν τις ωραιότερες ζωγραφιές τους ,έγραψαν μηνύματα αγάπης και στήριξης και όλα είναι έτοιμα να αποσταλούν στο χαμόγελο του παιδιού. Αξίζει ένα μπράβο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που συντόνισαν και έφεραν εις πέρας με επιτυχία την δράση αυτή!!!

PC070010PC040002PC070011PC040004

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη σε άτομα με Αναπηρία. Σε αυτά τα ξεχωριστά άτομα, που μας δίνουν καθημερινά μαθήματα ζωής. Στο νηπιαγωγείο μας, αυτή την ιδιαίτερη ημέρα παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο, διαβάσαμε παραμύθια, συζητήσαμε και δημιουργήσαμε μία όμορφη αφίσα αφιερωμένη σε αυτούς τους ήρωες της ζωής!!!!  

PC010025

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ